Șanșa lui Mihăiță de a merge din nou este un tratament genetic adus din SUA. Băiețelul bolnav de amiotrofie spinală, imobilizat în scaunul cu rotile, are nevoie de 2.150.000 de dolari.

Ultimii doi ani și jumătate au însemnat pentru Mihail-Andrei Reaboi, din Raionul Orhei, sat Ivancea, Republica Moldova o luptă cruntă pentru a recâștiga ceea ce o cumplită boală i-a furat: bucuria de a merge. Băiețelul în vârstă de patru ani, care suferă de amiotrofie spinală musculară de tip 2(SMA), un mic erou care privește copilăria din scaunul cu rotile, are șanse forte mari să meargă din nou dar pentru asta trebuie să primească un tratament genetic adus din SUA. Un soi de vaccin, administrat în doză unică, care are însă un preț prohibitiv: peste 2.400.000 de dolari, cu tot cu taxe de transport. Mihăiță are nevoie de ajutorul nostru!

În scaunul cu rotile de la un an și jumătate

Mihăiță avea un an și jumătate când boala a început să muște din trupul copilului care, sub ochii părinților, deprindea tainele mersului. Ca din senin, pașii au devenit ceva mai greoi, mersul împleticit, iar nevoia copilașului de a se sprijini mai mult ca de obicei de obiectele din jur aproape obligatorie. Apoi, au apărut durerile pe care micuțul le îndura atunci când pășea. Rapid, starea sănătății băiețelului s-a depreciat motiv pentru care nu a mai putut să stea în funduleț și nici să-și țină capul ca orice copilaș de vârsta lui.

Boala, confirmată în laboratoarele genetice din Republica Moldova și Rusia

Testele genetice făcute în Republica Moldova și în Rusia au contrazis total părerile primilor specialiști care l-au examinat pe Mihăiță – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România. Băiețelul nu era leneș în mișcări, așa cum s-a crezut, ci suferea de o cumplită maladie: amiotrofie spinală musculară de tip 2 (SMA). O boală care se declanșase peste noapte în trupul unui copil care până atunci nu avusese nici o probelmă majoră de sănătate!

Scaunul cu rotile, verticalizatorul, hamurile speciale, ortezele și corsetul, parte a unei vieți chinuite

Din acel moment, viața copilașului s-a schimbat complet. Totul a îmbrăcat formele unui coșmar. Anii care au urmat au însemnat pentru Mihăiță o luptă acerbă în încercarea disperată de a recâștiga ceea ce maladia i-a furat: bucuria de a marge. Sute, poate mii de ore de terapii de tot felul (vojta, kineto, vibro, acvatice), gimnastică medicală sau, pur și simplu, exerciții precum acelea de înviorare au luat locul timpului pe care Mihăiță l-ar fi putut petrece la joacă, în parcuri, cu copiii. Scaunul cu rotile, verticalizatorul, hamurile speciale, ortezele și corsetul au devenit, la rându-le, în acești doi ani și jumătate, parte a unei vieți chinuite pe care băiețelul o trăiește fără putința de a merge.

„Copilașul nostru a reușit să facă progrese mari”

Mihăiță a făcut tot ceea ce i-a stat în putință, a luptat ca un mic erou, iar toate aceste exerciții dublate de un tratament cu un sirop ce îi este administrat zilnic acasă în baza recomandării specialiștilor de la Centrul de Recuperare pentru Copii ”Dr. Nicolae Robănescu”, au reușit să țină boala pe loc. Și să ofere o speranță uriașă că ziua în care băiatul va merge nu este departe.

„Cu ajutorul exercițiilor, al terapiilor, cu cel al acelui tratament cu sirop, dar și datorită administrării unei soluții pure de vitamina B12, copilașul nostru a reușit să facă progrese mari. Și stabile. Acum poate să meargă în genunchi și pe mânuțe, adică în patru labe, poate să-și țină capul. Are mai multă forță în picioare. În verticalizator rezistă acum chiar și două ore continuu și mai cere să stea. Muncim enorm pentru asta, în fiecare zi, fie acasă, fie la clinică, la Chișinău”, ne-a povestit Natalia Reaboi, în vârstă de 43 de ani, mama lui Mihăiță.

Însă, toate acestea nu sunt de ajuns pentru ca Mihăiță să pășească iar pe piciorușele lui. Specialiștii spun că un tratament genetic adus din SUA, un soi de vaccin administrat în doză unică, i-ar putea reda copilului viața normală. Dar pentru a primi acel ser, băiatul are nevoie de 2.400.000 de dolari, bani necesari tratamentului salvator. O sumă uriaă pe care părinții lui Mihăiță nu au cum să o strngă fără ajutor.

„Nu-l lăsați tocmai acum când visul de a merge din nou este mai aproape ca oricând!

„Noi am făcut tot ce a depins de noi, dar fără ajutorul oamenilor cu suflet, al fundațiilor, nu putem să strângem cei 2.400.000 de dolari necesari tratamentului genetic. Suntem foarte aproape să reușim, mai aproape ca niciodată! Mai avem nevoie de câteva sute de mii de euro. În plus, o clinică din Dubai – unde vrem să ajungem pentru administrarea serului -, ne-a făcut o reducere substanțială. De aceea îi rog pe toți oamenii cu suflet să ne fie aproape, să-i fie aproape lui Mihăiță. Nu-l lăsați tocmai acum când visul de a merge din nou este mai aproape ca oricând!”, este apelul disperat al mamei lui Mihăiță.

Pagina de susținere „Mihăiță învinge SMA” și pușculița fratelui mai mare

În încercarea de a strânge cât mai repede acei bani, părinții lui Mihăiță au lansat pe facebook o pagină de susținere a fiului lor – „Mihăiță învinge SMA”. Acolo, se pot dona divese sume de bani direct în conturile copilului suferind, dar se și pot organiza licitații de bunuri și servicii. Firește, sumele obținute ajung tot la Mihăiță care are în fratele său, Leonid (opt ani), un sprijin de nădejde.

„Fratele lui, Leonid, strânge bani pentru tratamentul lui Mihăiță. Și-a vândut, la un fel de mini-târg, așa cum a văzut că organizăm noi diverse evenimente caritabile, și jucăriile. Ba chiar se oferă, cu puterile lui de copil să facă diverse activități ușoare pentru a primi ceva bănuți. E ca o joacă, dar tot ce strânge, pune într-o pușculiță penttru fratele lui”, ne-a mai spus mama lui Mihăiță.

Cei care doresc să îl ajute pe Mihăiță o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «MIHĂIȚĂ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Povestea lui Mihăiță 

Pentru a putea merge, Mihăiță are nevoie de 2.400.000 de dolari. Băiețelul, bolnav de amiotrofie spinală, este țintuit de trei ani într-un scaun cu rotile.

Au trecut mai bine de trei ani de când Mihail-Andrei Reaboi, din Raionul Orhei, sat Ivancea, Republica Moldova, se luptă cu amiotrofia spinală musculară de tip 2, boala care i-a furat bucuria de a merge și l-a țintuit în scaunul cu rotile! Micul luptător în vârstă de patru ani nu s-a lăsat doborât de îngrozitoarea maladie și a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a ieși învigător din această acerbă încleștare. Însă, pentru ca visul de a păși din nou pe propriile picioare să devină realitate, Mihaiță trebuie să facă un tratament genetic inovator, adus din SUA, care costă 2.400.000 de dolari, cu tot cu taxe și spitalizare.

Boala s-a declanșat brusc, când băiețelul avea un an

Fără ca vreun specialist să găsescă vreo explicație, peste noapte s-a întâmpat ceva cu Mihăiță. Copilul vioi, vesel și plin de viață de până atunci a fost brusc lovit de boală. Puterile au început să-l lase, mersul, ale cărui taine abia le deslușea, a devenit unul ceva mai greoi, mai împleticit, iar dureri mari, din ce în ce mai chinuitoare, însoțeau fiecare pas al copilașului. Suficiente semne de îngrijorare pentru părinți care și-au dus copilul la medic în speranța că vor afla ce se petrece cu micuțul lor care avea aproape un an.

În loc de un diagnostic, oamenii au primit recomandarea să aibă puțină răbdare cu bebelușul născut prematur, la 32 de săptămâni, pentru că este plinuț și ceva mai leneș în mișcări. Din nefericire pentru bieții oameni, altul avea să fie cruntul adevăr…

Diagnosticul, confirmat de geneticienii ruși

Pentru că starea de sănătate a lui Mihăiță nu s-a îmbunătățit, ba dimpotrivă, părinții lui au apelat la ajutorul geneticienilor. În urma unor prime investigații a fost lansată ipoteza că băiețelul suferă de amiotrofie spinală musculară de tip 2! O boală îngrozitoare care atacă întreg sistemul muscular pe care îl topește” lent.

În fața sumbrei perspective ca micuțul lor să fie țintuit cine-știe-cât timp într-un cărucior cu rotile, dar și a refuzului de accepta că micuțul este atins de grava maladie, bieții oameni au repetat testele, dar într-un laborator din Rusia. Confirmarea existenței bolii în trupul lui Mihăiță – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, a făcut ca cerul să cadă peste ei.

Ne-am scuturat și am pornit la luptă, să ne salvăm băiețulul…”

Nu ne venea să credem că micuțul nostru, un copil sănătos, vioi, care începuse încet, încet, să învețe să mergă putea să fie atât de bolnav. Am sperat până în ultima clipă. Testele făcute în Rusia ne-au spulberat orice speranță într-o eventuală eroare medicală. Cum s-a declanșat boala, nici acum nu știm, nimeni nu-și explică pentru că nu e din naștere. Trăiam parcă un vis urât, un coșmar. Dar ne-am scuturat și am pornit la luptă, să ne salvăm băiețulul…”, ne-a povestit Natalia Reaboi (42 de ani), mama lui Mihăiță.

Mihăiță e țintuit de trei ani în scaunul cu rotile

A fost momentul în care viața copilașului s-a schimbat brusc. A urmat o luptă acerbă în care Mihăiță s-a agățat cu toate puterile sale de fiecare clipă de viață. Încleștare întinsă precum un coșmar fără de sfârșit pe durata a mai bine de trei ani, lungi cât o viață de om. Răstimp trăit prin cabinetele doctorilor și ale terapeuților, departe de bucuriile copilăriei privită prin ochii băiețelului captiv în scunul cu rotile.

Mii de ore de recuperare medicală

Sutele, dacă nu cumva miile de ore chinuitoare de exerciții medicale – Vojta, kineto, acvatice -, masajele, dar și siropul pe care îl primește regulat de la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu”, din București, nu pot învinge boala. Doar o țin pe loc până ce Mihăiță va putea face acel tratament genetic salvator adus din SUA. Un soi de vaccin administrat în doză unică ce costă însă 2.400.000 de dolari, cu tot cu taxele de transport și cheltuilile aferente perioadei de spitalizare, obligatorie înainte de tratament.

Singura șansă ca Mihăiță să meargă este acel tratament genetic”

„În ultimele trei luni au apărut semne bune în evoluția stării de sănătate a copilașului nostru. Mihăiță poate să stea în pcioare, dar numai susținut de specaliștii care fac cu el exerciții medicale. E o victorie uriașă care ne dă mari speranțe că băiețelul nostru va reuși! Încă nu poate să mergă. Tratamentele și exercițiile medicale doar țin boala pe loc. Singura șansă ca Mihăiță să meargă este acel tratament genetic adus din SUA! Dar pentru a ajunge la el avem nevoie de 2.400.000 de dolari. Abia am strâns, tot din donații, aproape 1.400.000 de dolari. Fără acel vaccin se pot întâmpla lucruri groaznice: paralizie, distrugerea funcțiilor organelor vitale. De aceea îi rog din suflet pe toți omenii cu inimă mare să ne fie alături ”, este apelul mamei lu Mihăiță, copilașul care se luptă nu numai cu boala, ci și cu timpul care nu îi este aliat.

Pentru a învinge cumva trecerea timpului, părinții copilașului bolnav au deschis pe facebook pagina de susținere „Mihăiță învinge SMA”, grup în care se află, deja, aproape 26.000 de prieteni care organizează licitații, vând și cumpăra servicii și bunuri, iar banii obținuți ajung în conturile lui Mihăiță.

Cei care doresc să îl ajute pe Mihăiță o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «MIHĂIȚĂ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 8 ani la rubrica AJUTA COPIII

 

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!