Andreea, o elevă eminentă, duce de aproape un deceniu o luptă cruntă cu cancerul la cap. Singura șansă de rămâne în viață e un tratament în Germania pentru care are nevoie de 9.000 de euro

Avea doar opt ani și jumătate când medicii i-au descoperit la cap, în ceafă, o tumără de cinci centimetri. Andreea Dumitran, din Câmpina, Prahova, era la acea vreme doar un copilaș care abia trecuse pragul școlii, o fetiță pe care soarta avea să-o încerce cât pentru o viață de om. Acum, după aproape zece ani de luptă cu cancerul, Andreea are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea strânge cei 9.000 de euro necesari continurării în Germania a tratamentul care o ține în viață.

Zeci de investigații RMN, sute de ore de chimioterapie, alte câteva zeci de radioterapie la care se adaugă controalele medicale de rutină efectuate la intervale bine stabilite de timp, examinări al căror număr s-a pierdut demult. Cam la asta se rezumă ultimii zece ani din viața Andreei, o elevă extrem de talentată la desen, dedicată studiului, care nu coboră sub nota zece la nici o materie! Trista poveste a fetiței, acum elevă eminentă a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, a început pe când aceasta avea ceva mai mult de opt anișori. Scăderea poftei de mâcare, kilogramele date jos extrem de rapid, vărsăturile, în general starea generală proastă pe care o acuza copila, i-au făcut pe părinți să o ducă la medic.

”Atunci, în noiembrie 2009, fetița noastră a fost dignosticată cu tumoră trunchi cerebral infiltrativă. Cancer la creierul mic…Ne-au spus că tumora e inoperabilă și, drept urmare, am înceout rapid ședințele de chimioterapie. Cele de radioterapie nu le-am putut face în România, conform terapieui recomandate, pentru că, la vremea aceea, aparatul de la Fundeni era stricat…Așa am ajuns în Germania, la Bonn. În doar câteva zile, prietenii ne-au ajutat să strângem 25.000 de euro pentru tratament”, rememorează Gabriel Dumitran, tatăl, Andreei, cum a început totul.

Tratamentul la care Andreea a fost supusă de medicii germani părea să fie cel salvator atâta vreme cât tumora s-a micșorat considerabil, iar starea sănătății ei s-a ameliorat. Însă, după doi ani de chimioterapie făcută în România și alți doi în care copila a fost doar ținută sub strictă supraveghere, boala a recidivat, tumora a crescut iar. A urmat o operație pe creier extrem de dificilă efectuată în Elveția, intervenție chirurgicală plătită cu 75.000 de euro, sumă la care a contribuit și statul român prin rețeua de asigurări, dar și alte ședințe chimio și radio efectuate în România. Când corpul fetei a dat semne de oboseală, iar riscul infecțiilor era major, specialiștii au redus concentrația tratamentului care urma să ”topescă” complet tumora din ceafa Andreei. Tratamentele extrem de dure, dar și operația pe c reie au lăsat urme adânci pe corpul Andreei: o semipareză pe partea stângă care face imposibilă o deplasare normală, fără sprijin din partea cuiva, kilograme luate în exces, slăbirea vederii și sindromul Cushing.

În România, cărțile de medicină s-au terminat pentru Andreea

Ca în mai toate cazurile extrem de grave, oncologii români le-au transmis părinților Andreei, și nu o  dată, că nu mai e nimic de făcut pentru fată. Să se pregătească pentru ce e mai rău. Le-au spus că, practic, cărțile de medică s-au terminat pentru Andreea! Ei însă nu au renunțat și, ani de-a rândul, s-au agățat cu disperare de orice șanșă care le-a ieșit în cale pentru a-și salva copila. Așa, au ajuns la ”Fachklinik dr. Herzog”, o clinică oncologică din Germania unde Andreea face tratament o dată la trei luni sau o dată la șase luni, în funcție de evoluția stării sale de sănătate. Însă, prețul, 9.000 de euro pentru fiecare etapă de tratament și investigații gândite pe durata a 12 zile -, este unul uriaș pentru bugetul soților Dumitran – ambii ingineri. ”Numai eu  mai lucrez, fac naveta de la Câmpina la Ploiești. Soția a abandonat serviciul pentru a fi asistentul personal al fetiței noastre. Pentru noi, aceste 9.000 de euro de care avem nevoie la fiecare câteva luni sunt sume uriașe pe care nu avem cum să le strângem fără ajutorul oamenilor cu suflet pe care îi rugăm să ne fie alături. Această clinică este singura șansă a fetiței noastre pentru că în România ne-au spus, încă de acum zece ani, că nu mai are nici o șansă. Oprirea tratamentului poate însemna pierderea fetiței ”, ne-a spus Gabriel Dumitran.

 

Donează orice sumă online, prin PayPal sau transferDetalii pe www.ajutacopiii.ro Redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier (CIF 22962839). Când donați copiilor prin Fundația Ringier, aveți siguranța că banii sunt folosiți exclusiv în scopuri medicale. 

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

 

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!