Termenul de redirecționare a 2%, prelungit până în iulie

Data de 31 iulie este noul termen de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit. Guvernul a prelungit de la 15 martie până la 31 iulie termenul de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. Se prelungeşte, de asemenea, şi termenul de depunere a formularului 230 tot până pe 31 iulie.

Cetăţenii pot depune declaraţiile online, de la propriul calculator sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Prin formularul 230 se redirecţionează 2 sau 3% din impozitul pe venit către ONG-uri.

Potrivit Ministerului Finanţelor, „declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate”.

Găsiți aici un articol cu ghidul complet despre cum puteți direcționa 2 % din impozitul pe venit, în funcție de tipul de venit realizat .

This post was last modified on 20 March 2019 2:09 pm

Iulia Stancu:
Related Post
Leave a Comment