UPDATE : Alin are nevoie de 33.000 de euro, conform noului deviz de la spital (15 februarie 2019)

O tumoră mare cât o portocală îl poate ucide pe Alin. Viața băiețelului de 10 ani cu cancer la cap ar putea fi salvată în Turcia, dar e nevoie de  5.000  33.000 euro.

Alin Amariei, din comuna constănțeană Castelu, are doar zece anișori, dar chinurile și suferința îndurate în încleștarea în care a fost prins pentru supraviețuire s-au adunat nemilos cât pentru o viață de om. Ședințe de chimioterapie, investigații și proceduri sofisticate, ba chiar și o operație pe creier, nimic din toate acestea nu au putut distruge cancerul care s-a cuibărit în creirul puștiului cu părul bălai. Acum, pentru a putea privi spre viitor, Alin are nevoie urgent de 33.000 de euro, bani necesari pentru un tratament salvator în Turcia.

Avea doar patru ani când specialiștii i-au descoperit în creirul mic o tumoră, semn al unui tip de cancer care evoluzeză. Un copil perfect sănătos, care până atunci nu luase vreun medicament, care nu știa cum arată un spital, începea o luptă cruntă și istovitoare în care miza este tocmai viața lui! Au urmat șase ani în care copilașul a fost supus testelor și investigațiilor de specialitate, timp în care a făcut zeci de RMN-uri și ședințe de chimiotrapie. Ba chiar a fost operat pe creier, intervenție chirurgicală în care a intrat de trei ori în stop cardio-resporator, și s-a încercat extirparea tumorii prin procedeul ”gamma knife” – un “bisturiu” cu raze gamma cu ardere fixă, care dă posibilitatea tratării tumorilor cerebrale profunde, greu accesibile operaţiilor obişnuite. Când soarta părea să-i zâmbească lui Alin, medicii turci de la ”Amerikan Hastanesi”, din Istanbul, acolo unde copilul urma un tratament personalizat în cicluri calculate pentru trei luni, le-au dat părinților o veste cutremurătoare. Tumora din capul copilului a crescut alarmant și chiar îl poate ucide!

”Tumora din capul lui Alin a crescut iar în plin tratament. E cât o portocală!”

”Alin făcea chimioterapie de întreținere, pe cale orală. O dată la trei luni mergeam în Turcia pentru tratament și interpretări medicale. Totul mergea spre bine, tumora scăzuse la jumătate. Dar, la ultimul tratament de acum câteva zile, medicii turci ne-au dat o veste înfiorătoare. Tumora din capul lui Alin a crescut iar în plin tratament. E cât o portocală! Am crezut că mor acolo! De atunci nu mai dorm, nu  mai mănânc!”, spune disperată Mihaela Amariei (35 de ani), mama lui Alin.

”Trebuie să încercăm. Dumnezeu îl iubește pe băiețelul meu”

Șansa copilașului ar putea veni tot din Turcia, unde specialiștii oncologi au gândit un nou tip de tratament pentru a-l salva băiețelul care mai are un dușman nemilos: timpul. Medicii au apreciat, judecând după dimensiunile tumorii și după evoluția sa alarmantă din ultima perioadă, că două luni ar fi limita maximă de timp în care trebuie începută noua cură, de astă dată intravenoasă. Însă, pentru a putea spera din nou la viață, Alin are urgent nevoie de 33.000 de euro  5.000 de euro , bani care includ tratamentul, investigațiile și șederea la Istanbul.

Cu cateva zile inainte de noul deviz de la spital, mama spunea :”Alin este și foarte slăbit din cauza suferințelor de tot felul (n.r. cancer la cap, hidrocefalee, un mic retard, hernie testiculară, probleme cu tiroida și cu hormonii de creștere). Nimeni nu ne garantează nimic. Dar trebuie să încercăm. Dumnezeu îl iubește pe băiețelul meu și sper cu toată ființa mea că oameni cu suflet ne vor ajuta să luptăm pentru viața lui Alin. Comparând cu alte tratamante făcute în Turcia, cred că acum am avea nevoie de 5.000 de euro. Încă nu am primit calculele de la medicii turci”, este strigătul de ajutor al Mihaelei.

 

Alin vrea să fie șofer pe Ambulanță, să salveze copii

Băiețelul habar nu are că ceasul existenței sale ar putea fi oprit de tumora ucigașă. Știe că are cancer și luptă cu inocență pentru fiecare secundă de viață. Visul lui e ca, într-o zi, să fie șofer pe ambulanță. Să salveze copiii bolnavi. Un vis frumos cât o uriașă încercare a medicilor turci…

Articol preluat din ziarul LIBERTATEA

Cei care doresc să-l ajute pe Alin, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!