Centenarul Solidar a unit românii prin generozitate

În decembrie Libertatea și Fundația Ringier au inițiat o campanie de solidaritate prin care și-au propus să sărbătorească centenarul României cu fapte bune.

Astfel, au fost alese câteva familii sărmane din toată țara, iar jurnaliștii de la Libertatea i-au vizitat și au scris reportaje despre ele de-a lungul lunilor noiembrie și decembrie. Au rezultat povești cutremurătoare, în care suferința celor de lângă noi era definită zilnic altfel: oameni care trăiesc la limita sărăciei, cu ajutor social de 120 de lei lunar, de exemplu, sau o familie cu opt copii din Botoșani, care locuia într-o casă de lut. Cu toții își exprimau dorințe simple, cum ar fi o baie, o mașină de spălat sau o plapumă.  În același timp, fiecare articol încuraja cititorii să doneze, iar generozitatea a fost pe măsură.

Jurnaliștii i-au vizitat din nou pe cei sărmani la final de decembrie pentru a le duce pachetele cu mâncare, haine sau jucării, precum și banii rezultați din generozitatea cititorilor.

De pildă, fetițele familiei Ivana, din Gălăteni, Teleorman, au primit cărțile, jucăriile și hăinuțe, iar părinții s-au bucurat să afle că, pentru o lună, au rata la casă plătită, din banii trimiși de cititorii Libertatea.

Campania Centenar Solidar a prezentat cazuri de români care au nevoie de ajutorul nostru, pentru a se menține pe linia de plutire. Așa am înțeles să onorăm cei o sută de ani de România, unind oameni din toate colțurile țării prin fapte, nu prin vorbe.

(foto: Libertatea)

Citiți pe libertatea.ro reportajele cu oamenii pe care i-am putut ajuta datorită generozității dumneavoastră. Vă mulțumim!

This post was last modified on 31 January 2019 2:58 pm

Iulia Stancu:
Related Post
Leave a Comment