Sportivii au organizat un eveniment caritabil pentru ca băiețelul bolnav de cancer să poată primi tratamentul salvator în Israel.

Vlăduț Cîrciu este un băiețel din Capitală care, la cei 6 ani ai săi, trece prin momente cumplite din cauza cancerului. Micuțul a primit, de Sărbători, o mână de ajutor de la sute de karatiști și dansatori – copii și adulți -, care au înțeles că are nevoie mai mult ca oricând de prieteni.

Ei au organizat un eveniment caritabil pentru a strânge 500.000 de dolari necesari unui tratament salvator în Israel. Luminile Sălii Apollo, din sectorul 3 al Capitalei, se sting ușor. Sute de sportivi privesc în picioare un clip emoționant cu Vlăduț, care rulează pe ecranul sălii de sport. Acordurile unei melodii triste însoțesc filmulețul din care băiețelul, care are tumori la glanda suprarenală și pe cutia toracică, le zâmbește. Fie din brațele mamei, fie din cele ale tatălui. Sau dintr-un leagăn. Sau de pe o alee din parc. Pe vremea aceea, Vlăduț era sănătos, se putea bucura de copilărie.

Mega-antrenament caritabil pentru copilul bolnav de cancer

Evenimentul caritabil a fost organizat de prietenii lui Vlăduț, karatiști de la Federația Română de Arte Marțiale și dansatori de la cluburile Akira și Bucharest Sport. Toți și-au propus să adune cei 500.000 de dolari pentru ca băiețelul să poată spera la tratamentul împotriva cancerului la o clinică din Israel. De fapt, pentru a putea spera la viață!

Karatiștii se înclină în semn de respect, cum fac înaintea oricărei încleștări pe saltea. Aplauzele fac ca locul în care s-au adunat peste 250 de sportivi să vibreze, în timp ce imaginile cu Vlăduț rulează în continuare pe ecranul sălii. „Haideți să îmbrăcăm haina lui Moș Crăciun și să-l ajutăm să strângă banii de care are nevoie pentru a pleca în Țara Sfântă, la tratament! Să-l ajutăm să se facă bine, să învingă boala!”, a răsunat, de la microfonul sălii de sport, vocea lui Aurel Pătru, vicepreședintele Federației Române de Arte Marțiale.

Sorin Cîrciu, „Ciu”, cum îi spun prietenii, s-a aflat printre sutele de karatiști

„Ciu”, tatăl lui Vlăduț, a exersat o dată cu sutele de karatiști Printre sutele de luptători aliniați, care exersează tot felul de scheme la îndemnurile lui shihan Pătru, cel care conduce antrenamentul caritabil, este și Sorin Cîrciu, tatăl lui Vlăduț. Și el karatist, ba chiar unul care a performat. „Ciu”, cum îi spun prietenii, execută mișcările în același ritm cu cei peste 250 de colegi care au sărit în ajutorul fiului său. Publicului care a umplut până la refuz tribunele sălii de sport îi sunt prezentate frânturi de luptă din stilurile ashihara, pangration, jiu-jitsu, kickboxing, karate și shotokan, dar și reprize de dansuri moderne.

Strigătele puternice de luptă care însoțesc schemele executate de karatiști par să fie un îndemn la viață pentru Vlăduț, care acum e îngrijit de medicii israelieni. Este de câteva zile la clinica din Israel și mai are nevoie de 300.000 de dolari Vlăduț, în conturile căruia s-au strâns 200.000 de dolari cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, a ajuns de câteva zile în Israel, la clinica de stat Sheba.

Băiatului i-au fost făcute primele teste, iar zilele următoare specialiștii oncologi vor gândi – în funcție de răspunsurile primite -, planul de investigații și tratament, proceduri ale căror costuri ajung la uriașa sumă de 500.000 de dolari. Bani pe care familia speră să-i strângă pentru ca Vlăduț să primească tratamentul salvator care să distrugă tumorile de pe glanda suprarenală și de pe peretele toracic.

„Eu și familia mea vă mulțumim din suflet pentru că ați venit aici, pentru ca Vlăduț să poată pleca în Israel la tratament. Sunteți o familie minunată a sportului!”, au fost cuvintele de mulțumire rostite de „Ciu”, la finalul megaantrenamentului organizat în scop caritabil.

Cei care doresc să-l ajute pe Vlăduț, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «Vlăduț».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON RO02

RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!