Pentru a putea spera la viață, Vlăduț are nevoie de 500.000 de dolari. Băiețelul de nici 7 ani suferă de o formă de cancer la rinichi ce ar putea fi tratată în Israel.

Până acum o lună, viața lui Vlad Cîrciu, un băiețel din București care încă nu a împlinit 7 ani, își trecea, firesc, zilele ca ale oricărui preșcolar. O veste cutremurătoare venită parcă din fundul iadului a adus cu ea apropierea morții care acum îi dă târcoale puștiului cu părul blond și ochi albaștri. Specialiștii oncologi au descoperit că Vlad este bolnav de cancer, iar tumorile ucigașe s-au așezat pe glanda suprarenală și pe peretele toracic. Salvarea băiețelului ar putea veni din Israel, dar costurile uriașe pentru tratamentul care include și un transplant de celule stem se ridică la 500.000 de dolari, bani pe care părinții săi nu îi au.

O durere scurtă, dar extrem de intensă

Un junghi rebel care în ultima perioadă îl „electrocuta” pe Vlăduț în partea dreaptă, undeva sub coaste. „Apendicita. Sau poate un răspuns al corpului la pozițiile ceva mai incomode, ghemuite, în care copilul lor stătea în timp ce se juca sau când se uita la televizor”, și-au zis părinții băiețelului fără ca măcar să bănuiască vreo clipă crudul adevăr. O ecografie făcută, așa, ca siguranță și mai apoi o investigație computerizată cu substanță de contrast au conturat dramatismul situației. La nici 7 anișori, Vlad e bolnav de cancer!

La nici 7 anișori, Vlad e bolnav de cancer!

Cele trei tumori, dintre care una de mărimea unei portocale, depistate de oncologi s-au așezat pe glanda suprarenală și pe peretele toracic. Tumora principală îi apasă pe ficat și pe rinichiul drept și există riscul să se extindă la coloană, măduvă și oase.

Neuroblastom pe suprarenală cu metastaze pe peretele toracic. Acesta este diagnosticul medicilor. Atât de mare e tumora principală, încât îi apasă pe ficat și pe rinichiul drept, organe pe care le împinge, le presează. Specialiștii ne-au avertizat că una dintre tumorile mai mici s-a dezvoltat foarte aproape de coloana vertebrală și există riscul ca boala să se extindă rapid la coloană, la măduvă și la oase”, ne-a spus Elisabeta Cîrciu, mama lui Vlăduț.

Transplantul de celule stem, barieră în calea recidivei

Lupta cu boala, una contra cronometru având în vedere că evoluția poate fi imprevizibilă în astfel de cazuri, a fost declanșată imediat după aflarea tulburătoarei vești care a făcut să se prăvălească cerul peste bieții părinți. Dosarul medical al lui Vlăduț, care include diagnosticul pus de specialiștii români și primele investigații (ecografii, computer tomograf), a fost trimis la clinici de specialitate din Turcia, Israel, Italia, Germania și Austria. Specialiștii din Israel le-au dat un prim răspuns părinților, opinie care menține aprinsă flacăra speranței unei posibile vindecări a lui Vlăduț.

Numai că prețul unui asemenea tratament salvator, al procedurilor gândite de medicii israelieni, este uriaș. Este vorba despre 500.000 de dolari, sumă care include absolut toate investigațiile, tratamentele integrate, spitalizarea, dar și un eventual transplant de celule stem luat acum în calcul ca barieră în calea recidivei.

«Suntem disperați. Trebuie să ajungem în Israel să-i salvăm viața!»

„Am primit un răspuns de la Spitalul Sheba, din Israel. Costurile, uriașe pentru noi, se ridică la 500.000 de dolari. Pentru a putea începe procedurile, ne-au cerut o garanție bancară de 120.000 de dolari. Suntem disperați. Trebuie să ajungem în Israel să-i salvăm viața! Specialiștii iau în calcul un transplant de celule stem și imunoterapie pentru ca boala să nu recidiveze. În nici un caz operația, cum ni s-a sugerat în România. Cel puțin în acest stadiu al bolii, copilașul nostru este inoperabil”, este mesajul disperat al Elisabetei, o mamă care acum așteaptă ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru ca băiețelul ei să poată spera la viață.

Cei care doresc să-l ajute pe Vlăduț o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «Vlăduț». Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:
RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Vladut și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!