Tratamentul în Italia este singura șansă la viață pentru Maria. Copila de patru ani suferă de o formă agresivă de cancer la cap și are nevoie de 100.000 de euro

Câteva umflături apărute ca din senin după urechea stângă și dureri care au devenit atroce au dat semnalul unei lupte crâncene împotriva cancerului care s-a cuibărit în trupul micuței Maria Raluca, din Grăniceri, Arad.

După aproape doi ani și jumătate de ședințe extenuante de chimioterapie, mama fetiței bolnave a primit un verdict crunt. Viața copilei sale poate fi salvată doar în străinătate. Dar pentru ca Maria, 4 ani și 3 luni, să poată spera și la ziua de mâine, are nevoie de 100.000 de euro.

22 august 2015. O zi pe care Elena Anca Țăran, 26 de ani, nu are cum să o uite vreodată. Biata mamă a aflat că fetița ei, care atunci avea un an și jumătate, a fost atinsă de o boală nemiloasă. Rezultatul investigațiilor în vâltoarea cărora copila ei a intrat au făcut să se prăvălească cerul peste tânăra mmă. „Neuroblastom stâng cu multiple metastaze”, a fost verdictul înfiorător. 

Boala s-a extins rapid de la cap la ficat și la splină

 „Maria avea un an și jumătate când am observat că i-au apărut mai mulți ganglioni la cap, după urechea stângă. Am fugit imediat cu ea la spital. Am făcut CT-uri, RMN-uri, ecografii. Speram din toată inima să nu fie ceva grav, să fie doar o răceală…Apoi, medicii  ne-au spus un lucru înspăimântător. Maria avea celule canceroase nu numai la cap, ci și la ficat și la splină. Am crezut că mor…”, ne-a povestit Anca Elena Țăran, mama fetiței.

În România, medicii i-au dat Mariei doar 20 la sută șanse de supraviețuire

La mai bine doi ani și jumătate de la acel moment îngrozitor – răstimp în care Maria a trecut printr-o operație la cap și prin zeci de ședințe de chimioterapie care păreau că stârpiseră o parte din celulele canceroase de la splină și de de la ficat -, Anca, însărcinată și mamă a încă trei copilași, primește o nouă lovitură, mult mai dură. Specialiștii de la Spitalul Județean „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde micuța a adunat sute de internări de când e sub observație medicală, au sfătuit-o să caute sprijin de specialitate în străinătate, pentru că în România, șansele de supraviețuire ale Mariei sunt estimate la doar 20 la sută, din cauză că boala s-a extins amenințător la mai multe zone ale capului și ale feței.

 „Trebuie să ajung cât mai repede cu ea în Italia pentru a putea spera într-un miracol”

Zilele trecute, doctorii mi-au spus că pentru Maria nu mai poate face mare lucru. Am crezut că înnebunesc. Au zis că are șanse de supraviețuire de cel mult 20 la sută. Ce înseamnă ăștia 20 la sută în zile, în luni, în ani?…Habar nu am. Trebuie să ajung cât mai repede cu ea în Italia, la Roma, la o clinică specializată pentru copiii bolnavi de cancer pentru a putea spera într-un miracol. Transportul, cazarea, mâncarea specială pentru copil, tratamentele și o eventuală intervenție chirurgicală pot costa chiar și până la 100.000 de euro. Viața copilașului meu atârnă de acești bani pe care nu-i avem”, spune mama Mariei, cu speranța că vor exista oameni cu suflet mare care îi vor fi alături în lupta grea pe care fetița ei bolnavă de cancer o duce pentru supraviețuire.

 

Maria Raluca Daniela, alături de broscoiul preferat din pluș de care nu se desparte niciodată

Maria Raluca Daniela, alături de broscoiul preferat din pluș de care nu se desparte niciodată

Dosarul medical al Mariei este pregătit pentru a fi trimis spre studiu medicilor italieni. Până atunci, micuța își trăiește zilele unei copilării chinuite de dureri în spital, alături de mama ei, dar și de broscoiul preferat din pluș, căruia i se confesează cu glas șoptit înainte de culcare.

Cei care doresc să o ajute pe Maria, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «MARIA».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

 RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Maria și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!