Fără șanse de supraviețuire în România, Ionuț va fi operat de cancer în Ungaria. Băiatul are nevoie urgent de 20.000 de euro pentru a-i fi scoase 300 de metastaze din plămâni

În Româna, după un tratament dur care s-a întins pe durata a aproape doi ani, strategie medicală care părea să dea rezultate, doctorii nu i-au mai dat nici o șansă de supraviețuire. Un verdict crunt, nemilos, pe care mama lui Ionuț Boacă, un puști de 16 ani din Scornicești, Olt, nu vrea cu nici un chip să-l accepte.

O mână de ajutor i-a fost întinsă din Ungaria, de la Debrețin, unde un medic îl așteaptă pe Ionuț să-i scoată cele peste 300 de metastaze care i-au invadat plămânii. Pentru ca speranța în viitor să rămână vie, băiatul are nevoie de 20.000 de euro, atât cât îl costă cele două intervenții chirurgicale extrem de complicate pe care specialistul maghiar le-a programat deja.

O veste cumplită, venită din partea specialiștilor români, i-a străpuns sufletul și așa chinuit al mamei lui Ionuț. Nimic nu s-ar mai putea face pentru fiul ei, Ionuț, diagnosticat în urmă cu aproape doi ani cu cancer la plămâni – sarcom alveolar de părţi moi. Doi ani în care băiatul a pierdut șirul investigațiilor și al ședințelor de chimioterapie în care el și părinții lui și-au pus toate speranțele într-o salvare care, la un  moment dat, părea să se împlinească precum o minune.

În Ungaria, Ionuț a fost programat pentru operații cu laser. În România, medicii i-au mai dat băiatului opt luni de viață

”Boala stagnase, părea să fie bine, dar la câteva săptămâni de la terminarea tratamentului medicul care l-a supus investigațiilor ne-a spus că tumorile cresc și se înmulțesc și că…nu se mai poate face nimic. I-au dat doar opt luni de viață…Cum să accept așa ceva?!? Cum să stau să mă uit la copilul meu cum moare?!? Așa am ajuns la medicul din Ungaria, de la Debrețin care a studiat dosarul și l-a programat pentru două operații cu laser”, spune disperată, Cristina-Mariana Boacă, mama lui Ionuț.

Peste 300 de metastaze au invadat plămânii lui Ionuț

Cele două intervenții chirurgicale planificate în Ungaria par a fi, în acest moment, singura șansă de supraviețuire pentru Ionuț, băiatul de 16 ani a cărui viață a fost complet dată peste cap de un lipom de grăsime care, perfid, a ascuns în el boala cancerului care s-a extins apoi rapid în trup.

”Ne-au spus că are peste 300 de metastaze în ambii plămâni și că nu se bagă nimeni să le opereze. Facem controale lunar, analize…Să vedem cum evoluează boala. Prima dintre cele două operații în Ungaria este programată acum, repede, pentru data de 14 septembrie. O să-i scoată cu laser tumorile care se văd. La fel și la a doua intervenție. După aceea, medicul ungur o să facă o altă strategie…Avem ceva bani, dar nu suficienți. Așteptăm, eu și soțul, un răspuns de la o bancă pentru un nou credit. Să vedem dacă îl primim pentru că mai avem unul neachitat, în derulare.

”Sper să fim ajutați să strângem banii pentru operațiile care care îmi pot salva copilul e la moarte”

”Sper ca aceia care ne vor auzi povestea să ne ajute să strângem banii necesari care îmi pot salva băiatul de la moarte. Pentru cele două operații, pentru investigații, dar și pentru cazare și transport am socotit că ne trebuie cel mult 20.000 de euro. Numai o operație ajunge la 8.000 de euro, cu tot cu analize, bani pe care ne este imposibil să-i strângem”, este strigătul de disperare al unei mame care nu-și poate privi în ochi copilul deja condamnat la o moarte lentă numărată în în luni…

Ionuț, băiatul bolnav de cancer la plămân, merge pe bicicletă și face sport, atât cât îl țin puterile

Ionuț încearcă – în absența tratamentelor la care medicii din România au renunțat -,  să țină piept cancerului cu medicamente naturiste, cu sport – atât cât îi permit puterile -, dar și cu foarte mult optimism. Merge pe bicicletă după o perioadă în care s-a târât pentru că nu și-a putut folosi picioarele afectate grav de chimioterapie, se plimbă și mai încearcă o pasă cu băieții, la o miuță. Știe că e greu, dar e puternic și speră cu toată ființa lui ca medicii români să se fi înșelat, iar șansa la viață – contabilizată acum în cei 20.000 de euro -, să vină de peste graniță, din așezarea maghiară Debrețin unde va fi operat și cu ajutorul oamenilor cu suflet care-i vor sări în ajutor.

 

Cei care doresc să-l ajute pe Ionuț, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «IONUȚ».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!