Daniel are nevoie de 100.000 euro pentru a spera la viață. Tânărului de 25 de ani, bolnav de cancer, i-a fost scos un plămân iar acum face tratament pentru ca boala să nu recidiveze.

O răceală banală, poate ceva mai agresivă decât de obicei, episoade în care făcea temperatură, dar și o tuse seacă, sâcâitoare, care nu i-a dat pace săptămâni de-a rândul. Nici una din toate aceste simptome nu l-au alarmat pe Daniel Bușă, din București, și nu au prevăzut cruntul diagnostic care avea să-i fie pus după câteva luni de investigații medicale amănunțite. Cancer pulmonar. Acum, tânărul în vârstă de 25 de ani, căruia medicii austrieci i-au scos deja un plămân, are nevoie de 100.000 de euro pentru a continua tratamentele chimioterapeutice necesare ca boala să nu recidiveze.

La începutul acestui an, viața lui Daniel s-a schimbat complet. Ceea ce credea că este doar o gripă rebelă care-și face de cap în sezonul rece s-a dovedit a fi, din nefericire, o boală necruțătoare care i s-a instalat perfid în plămânul stâng. După luni în șir în care a făcut tot felul de investigații medicale, răstimp în care unii dintre doctori l-au tratat cu antibiotic și sirop de tuse pentru pneumonie, tânărul a primit cumplitul verdict: tumora malignă carcinom microcelular pulmonar. Cu alte cuvinte, cancerul i se cuibărise în plămânul stâng!

Începutul calvarului pentru Daniel: febră și tuse seacă

”Totul a început undeva prin luna ianuarie a anului acesta cu o răceală pe care, la început, am tratat-o singur acasă. Făceam febră, tușeam sec, neproductiv, dar nu era ceva care să mă alarmeze. Mi-am zis că am răcit, așa cum se mai întâmplase de atâtea ori. Abia când am expectorat sânge m-am dus la doctor. Chiar și după radiografii, medicii nu au realizat ce am și m-au tratat pentru pneumonie”, povestește Daniel cum a ajuns personaj într-un coșmar care i-a dat complet viața peste cap.

Medicii români nu i-au depistat cancerul din plămâni la prima bronhoscopie

A urmat o perioadă cruntă în care tânărul de 25 de ani – devenit brusc pacient al camerelor de gardă ale spitalelor și al mai multor specialiști în domeniul pneumologiei -, se usca pe picioare fără ca vreun medic să poată să-l diagnosticheze. Nici măcar interpretarea bronhoscopiei nu l-a îndreptat către un diagnostic clar pentru a putea începe un tratament adecvat.

”Am făcut două bronhoscopii pentru că despre prima au zis (n.r. medicii) că nu e concludentă pentru că nu s-a recoltat suficient material biologic din plămân. Așa că am repetat investigația al cărei răspuns a venit după mai bine de o lună”, continuă tânărul din București.

Austriecii l-au sunat la miezul nopții și l-au operat. I-au scos plămânul în care crescuse o tumoră de zece centimetri

Între timp, în așteptarea unor confirmări venite din partea specialiștilor români, Daniel Bușă și părinții lui au trimis toate documentele medicale obținute în Româna (CT-uri, RMNB-uri, PET CET-uri, video și interpretări scrise) și unui medic austriac din Viena care le-a fost recomandat de niște rude.

”La scurt timp, în miez de noapte, am primit un telefon de la medicul austriac care ne-a spus să venim urgent la operație că lucrurile sunt extrem de grave. A fost o coincidență ca veștile din Austria să sosească o dată cu cele din România care au confirmat existența unei tumori de zece centimetri în plămânul stâng. Am ales Austria după experiența din țară. Într-o singură zi, ne-am împrumutat la prieteni de aproape 30.000 de euro și am plecat în Austria, la o clinică din Viena, unde plămânul stâng mi-a fost extirpat. Se întâmpla în iunie. Tumora pe care nimeni din România nu o vedea avea zece centimetri  și ajunsese aproape de inimă!”, rememorează Daniel episodul în care medicii austrieci i-au scos un plămân pentru a-l slava de la o moarte sigură.

Ședințele de chimioterapie recomandate de medicii austrieci ar putea învinge definitiv cancerul

Acum, la câteva luni de la complicata, dar salvatoarea intervenție chirurgicală Daniel Bușă este încă pacientul acelui medic austriac. Pentru a fi sigur că nici măcar o urmă de celulă canceroasă nu a rămas în trupul tânărului, specialistul i-a personalizat un tratament chimio, o terapie prin care speră să obțină victoria finală. Adică să aibă siguranța că boala nu va recidiva.

”Acum, plămânul care mi-a rămas e curat, boala nu s-a extins. Nici în corp nu am nimic, dar trebuie să fac șase ședințe de chimioterapie, fiecare cu o durată de câte trei zile pentru a spera la o recuperare completă. În acea perioadă stau în spital, la Viena, până la nouă ore pe zi, la perfuzii. Pentru a putea continua tratamentul care poate învinge boala definitiv, așa cum mi-au spus doctorii, am nevoie de încă 100.000 de euro, sumă care include tratamentul, spitalizarea, consultațiile, transportul și cazarea în Austria.

Terapia pentru trei zile ajunge la 10.000 de euro

”O singură terapie de chimio care se întinde pe durata celor trei zile costă aproximativ 10.000 de euro. Având în vedere că resursele noastre financiare sunt limitate, iar datoriile pe care le-am acumulat pentru tratament și operație depășesc cu mult bugetul familiei mele îi rog pe toți cei care pot să o facă să mă susțină să duc tratamentul până la capăt”, este rugămintea lui Daniel Bușă, un tânăr care, dacă soarta îi va mai da o șansă se va pregăti pentru doctorat, dar și pentru o carieră în realizarea de proiecte europene.

 Cei care doresc să-l ajute pe Daniel, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DANIEL».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!