Băiețelul de 1,8 luni are nevoie de ajutorul nostru, pentru a fi operat la o clinică din Italia

Are doar un an și opt luni, dar o boală necruțătoare îi macină ficatul încetul cu încetul. Pentru David Cristian Geageac, atins de la naștere de o anomalie genetică, viitorul se măsoară acum doar în speranțe uriașe că medicii italieni vor găsi la timp un donator compatibil de la care să poată lua ficatul de care copilașul are atâta nevoie. Pentru ca secunda să nu încremenească și viața micuțului să-și poată urma cursul, băiețelul trebuie să ajungă la o clinică din Roma unde va fi supus vitalei intervenții chirurgicale în urma căreia va primi un organ nou. Părinții lui – Alina (29 de ani) și Adrian (32 de ani), din Călărași -, au nevoie de sprijin financiar pentru ca micuțul lor să poată fi investigat, tratat în continuare și mai apoi operat pentru a-i fi salvată viața.

Părinții băiețelului diagnosticat cu Sindromul Alagille – o maladie extrem de agresivă, ce poate cauza moartea și are la origine anomalii genetice -, au ajuns cu fiul lor în capitala Italiei după ce au trecut prin  ‘filtrul’ medicilor români care, spun bieții oameni care se luptă pentru viața copilașului lor, i-au cam tratat cu superficialitate. De aceea, din mai 2017, de când au descoperit locul în care băiețelul lor ar putea lua viața de la început, David este pacientul permanent al doctorilor de la Roma. Lunar, specialiștii îl supun pe micul lor pacient unor teste și investigații minuțioase, și îi fac tot felul de analize pentru a nu rata momentul crucial pentru supraviețuirea băiețelului. Transplantul de ficat.

David, e foarte aproape să ajungă în Italia pe lista de transplanturi

“De mai bine de un an, băiețelul nostru e pacientul medicilor italieni. Mergem lunar la Roma pentru tot felul de investigații și analize. Suntem foarte aproape să fim puși pe lista de transplanturi, dar pentru asta va trebui să ne mutăm acolo. Așteptăm doar un semn de la doctorii care îl tratează. Din momentul în care vom fi pe listă, procedura poate să dureze o zi, o lună sau un an, depinde de noroc, de cum apare un donator. De aceea trebuie să fim acolo, pentru că de la momentul găsirii unui organ, în cel mult patru ore trebuie să fim la spital pentru transplant. Altfel…, spune Alina, mama lui David.

Fără transplantul de ficat, băiețelul nu are nicio șansă

Ce înseamnă pentru David această operație, acest transplant de ficat? Absolut totul! E diferența dintre o viață pentru care acum, chiar dacă nu realizează, băiețelul luptă din răsputeri și o moarte lentă care-l încolțește cu fiecare zi care se scurge, răstimp în care ficatul îi este măcinat bucată cu bucată.

“Dacă i se va face transplant de ficat are șanse sută la sută să trăiască, dacă nu va primi un organ nou, șansele lui de supraviețuire sunt zero…”, acesta a fost verdictul dur,  înfiorător, al medicilor italieni de la Spitalul pentru copii ‘Bambino Gesu’, din Roma, specialiști care l-au investigat pe David.

“Pentru băiețelul meu sunt în stare să dorm în fața spitalului”

Cei aproape doi ani în care au stat prin spitale cu David – diagnosticat încă din prima lună de viață cu maladia ucigașă care i-a distrus complet ficatul și, într-un timp relativ scurt, ar putea să-i afecteze inima, coloana vertebrală și ochii, au însemnat pentru soții Geageac nu numai suferință, lacrimi și speranțe, ci și cheltuieli uriașe care au depășit cu mult bugetul modest al familiei din Călălărași.

“Operația copilașului, care ar fi 120.000 de euro, nu o să ne coste nimic, așa ne-au spus medicii italieni. Dar avem mare nevoie de bani pentru investigațiile medicale la care vom fi supuși noi, ca părinți, pentru a se vedea dacă putem fi donatori, pentru vizitele lunare la medicii de la Roma, pentru laptele special pe care David îl bea (n.r. în România o cutie costă 200 de lei și ajunge pentru trei zile), pentru medicamente, dar și pentru cheltuielile de întreținere de acolo (n.r. chirie, mâncare). Nu știm pentru cât timp va trebui să ne mutăm în Italia. Doctorii au spus că donatorul poate apărea chiar și într-un an…

Orice sumă e binevenită…Indiferent ce se va întâmpla, voi ajunge în Italia. Suntem prea aproape că să dăm cu piciorul la această șansă…E vorba de viața copilașului nostru. Sunt în stare să dorm pe stradă, în fața spitalului, dacă știu că pe David în primesc acolo. Băiețelul nostru nu are altă șansă la viață decât acest transplant”, spune Alina Geageac, o mamă care nu a încetat nici un moment să creadă în șansa la viață a micuțului ei fiu care, chiar și chinuit de cumplita boală, nu și-a șters de pe chipul de copil zâmbetul care le hrănește speranța.

Cei care doresc să-l ajute pe micuțul greu încercat de soartă, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «GEAGEAC». Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!