Micuțul Dominic suferă de o formă rară de cancer care i-a invadat tot corpul. Pentru a putea spera la viață, băiețelul grav bolnav are nevoie urgent de 200.000 de euro

Micuțul Dominic suferă de o formă rară de cancer care i-a invadat tot corpul. Băiețelul cu ochi albaștri și zâmbet larg care până mai ieri îi umplea fața a fost atins până la vârsta de trei anișori doar de răceli banale, niciodată ceva grav care să-l transforme în pacientul vreunui spital. Acum, însă, soarta a decis brutal pentru el și l-a aruncat într-o luptă dură cu moartea care-i dă târcoale. Medicii l-au diagnosticat cu neuroblastom în stadiu avansat, o formă rară de cancer agresiv care i-a invadat rapid tot corpul. Viața îi poate fi salvată printr-un tratament extrem de costisitor de care poate beneficia la o clinică din Austria, proceduri care sunt însă evaluate la 200.000 de euro.

Medicii l-au diagnosticat cu neuroblastom în stadiu avansat

Un copil vioi, plin de energie. Un puști puternic pentru vârsta lui, care  niciodată nu s-a plâns de vreo durere. Cam așa era Dominic Ionescu, din Iași, până acum câteva luni când viața de copilaș i-a fost dată complet peste cap de o veste cutremurătoare. O răceală mai violentă ca oricând nu s-a lăsat vindecată nici după câteva săptămâni, vreo trei-patru își amintesc acum părinții. Febra, durerile musculare care nu-i dădeau pace, dar și faptul că abdomenul micuțului se umfla văzând cu ochii i-au făcut pe părinții băiețelului să ceartă ajutor medical. Copilul lor nu mai fusese niciodată atât de bolnav. În plus, durerile de oase din ce în ce mai atroce s-au instalat în trupul micuțului care abia dacă putea să mai meargă.

”Numai capul și plămânii nu au fost afectați”

Adunate la un loc, toate aceste simptome au conturat un verdict cutremurător pe care medicii i l-au pus lui Dominic după ce au studiat ecografia pe care i-au făcut-o. Puștiul cu ochi albaștri și păr bălai nu era nicidecum răcit – așa cum spera din toată inima întreaga sa familie -, cu avea neuroblastom renal stadiul IV! O formă rară de cancer care, tăcut, i-a invadat rapid tot trupul.

”La jumătatea lunii martie l-au diagnosticat cu  cancer renal în urma testelor la care a fost supus. Când au depistat boala, erau metastaze în tot corpul. Rinichii, ficatul, sistemul osos…Tot…Numai capul și plămânii nu au fost afectați”, ne-a spus Constantin Ionescu, tatăl lui Dominic.

Dominic a câștigat o luptă crâncenă cu moartea după opt ședințe de chimioterapie

A urmat declanșarea, în regim de urgență, a procedurilor prin care băiețelul a fost tratat cu citostatice la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași unde a fost internat cu mama lui, chiar de la debutul cruntei boli. Opt ședințe de chimioterapie chinuitoare s-au încheiat și băiețelul, căruia nimeni nu i-a dat la început vreo șansă la viață, a trecut de punctul critic. Copilașul râde iar, se joacă precum orice ștrengar de vârsta lui, mănâncă, are mobilitate și a scăpat de durerile înfiorătoare. Și, merge din nou pe picioarele lui. Însă, războiul cu boala cruntă care-i macină organismul și care poate fi mortală pentru Dominic, nu e nici pe departe încheiat. Specialiștii români care l-au smuls pe copil din ghearele morții care-l pândea le-au sugerat părinților să caute o clinică în Europa unde se poate face terapie imunologică cu anticorpi monoclonali. Astfel, flacăra vieții micuțului Dominic poate rămâne aprinsă!

Fără tratamentul din Austria, boala ar putea recidiva cu o și mai mare intensitate

”În România, celula canceroasă a fost doar stopată prin opt ședințe de chimioterapie. A fost inhibată, dar nu a putut fi distrusă. Nu e echipament adecvat. Prin resurse proprii am găsit un spital în Austria unde medicii fac asemenea terapii care pot ucide celula canceroasă pentru ca boala să nu recidiveze și cu mai mare forță, cu mai mare intensitate. Trebuie să ajungem acolo cât mai repede pentru ca tratamentul ce va urma în Austria să fie o continuitate a celui din România. Asta este singura șansă la viață a copilului nostru. Altfel nu știm ce se poate întâmpla”, adaugă plin de speranță părintele copilașului de numai trei anișori și jumătate, bolnav de cancer.

Însă, pentru ca visul frumos să meargă mai departe, pentru ca firul vieții lui Dominic să nu se întrerupă atât de nedrept, părinții lui – Liliana și Constantin -, trebuie să strângă nu mai puțin de 200.000 de euro necesari pentru cele două etape de tratament salvator.

”Într-o primă etapă, se vor face niște proceduri cu anticorpi, tratamente care costă 50.000 de euro. În cea dea doua etapă, e nevoie de 150.000 de euro pentru grefe de celule medulare. Orice ajutor e binevenit. Oricine poate să se mobilizeze pentru binele copilului nostru îl rog din suflet să o facă!”, este apelul disperat al unor părinți care cred în șansa la viață a copilașului lor.

Dominic e încrezător. Știe că e bolnav, dar în sinceritatea lui de copil spune că superputerile împrumutate de la Omul-Păianjen, eroul lui favorit care îl veghează la spital, îl vor ajuta să-și croiască în continuare drum în această viață.

Cei care doresc să-l ajute pe micuțul greu încercat de soartă, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «Dominic». Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!