Atunci când a crezut că a ieșit învingătoare din lupta cu cancerul, boala a recidivat. Măriuca are nevoie de bani pentru a trăi de pe-o zi pe alta

UPDATE: 6 februarie 2018

Măriuca Căruntu a ieșit învingătoare din lupta cu boala după cele trei operații prin care a trecut în decursul unui singur an. Cu toate acestea, din două în două luni, copila trebuie să ajungă în Italia, țara în care a făcut intervențiile chirurgicale, pentru a se asigura că boala nu a recidivat. Pentru că biletele de avion sunt destul de scumpe, iar familia nu are posibilități, micuța ne roagă să o mai ajutăm o dată, pentru a se asigura că toată lupta pe care a dus-o nu a fost în zadar.

Citeste povestea Măriucăi aici si vezi cum o poti ajuta!


Anul trecut, la scurt timp după ce a împlinit 7 ani, Maria, o fetiţă din Ioneşti – o comună situată în apropierea oraşului Râmnicu Vâlcea, avea să afle că suferă de cancer. Nu a înţeles ea foarte bine cât de gravă este boala care îi atacase trupul firav, dar şi-a propus să lupte cu toate forţele pentru a o învinge. Şi în mare parte i-a ieşit, după ce a stat luni întregi prin spitale. Însă pentru a-şi duce lupta la bun sfârşit şi pentru a ieşi învingătoare, copila are nevoie de puţin ajutor şi din partea noastră.

Micuţa Maria este primul copil al soţilor Căruntu. Veselia este cuvântul care o defineşte, iar drăgălăşenia ei este cunoscută în întreaga localitate natală. Până la 7 ani, copila nu a ştiut ce înseamnă să mergi la spital, să ai de-a face cu medicii, să faci injecţii sau să fii nevoit să înghiţi antibiotice şi alte medicamente. Însă la începutul anului trecut, copila a început să acuze dureri de burtică.

Mama ei s-a gândit că, probabil, a mâncat ceva ce nu i-a priit. Pentru că durerile au persistat încă vreo două zile, femeia şi-a dus fata la spitalul din Râmnicu Vâlcea. Rezultatele analizelor de sânge au arătat că micuţa avea o uşoară anemie, dar la ecografia abdominală s-a descoperit o formaţiune de 17 cm în burtica fetei. Neştiind cu ce se confruntă, medicii au trimis-o la Craiova pentru a face o tomografie computerizată. Însă nici aici nu au primit un răspuns concret, ci doar un tratament cu antibiotic.

După o săptămână, perioadă în care durerile deveniseră din ce în ce mai mari şi apăruse şi febra, mama şi-a luat fiica şi a dus-o la Spitalul de Urgenţă pentru copii Marie Curie din Capitală. Aflarea dignosticului a fost cea mai grea lovitură pe care familia Căruntu a primit-o. Micuţa Maria suferea de cancer. Investigaţiile amănunţite făcute la Bucureşti au arătat că formaţiunea din burtica fetei era, de fapt, o tumoare pe rinichi.

În scurt timp, copila a început şedinţele de chimioterapie, iar după primele patru ar fi trebuit să urmeze o intervenţie chirurgicală. Însă o nouă tomografie a scos la iveală faptul că un cheag de sânge de 11 centimetri migrase spre inimă, în atriul drept. Şi, de parcă toate acestea nu ar fi fost îndeajuns, medicii de la “Marie Curie” i-au comunicat mamei că operaţia de care are nevoie Măriuca nu se poate face în ţara noastră. Au îndrumat-o însă spre o clinică din Milano, Italia, unde micuţa a ajuns în scurt timp, cu ajutorul formularului 112.

“Pe 4 aprilie 2016, Maria a fost supusă unei ample intervenţii chirurgicale. Medicii italieni i-au scos tumoarea de la rinichi şi, mai mult decât atât, i-au secţionat vena cavă pentru a putea scoate cheagul de sânge de la inimă. Orele în care am aşteptat să iasă din sală au fost, de departe, cele mai lungi şi mai grele din viaţa noastră”, povesteşte Daniela, mama copilei de 7 ani.

Recidivă cu metastaze la plămâni şi la ficat

După trei săptămâni s-au întors în ţară şi au continuat tratamentul cu citostatice şi radioterapia. În octombrie, Măriuca a părăsit spitalul. A fost extrem de fericită când a ajuns acasă, la toate jucăriile ei. Timp de două luni totul a decurs normal, iar fetiţa părea că se simte excelent. În decembrie, când au revenit la Bucureşti, la control, au aflat că nu era totul chiar atât de bine pe cum părea.

Boala recidivase cu metastaze la plămâni şi la ficat. La începutul acestui an, copila s-a reîntors în secţia de oncologie de la “Marie Curie” pentru o nouă cură de citostatice. Între timp, Daniela a trimis dosarul fiicei sale la Roma, cu speranţa că-şi va putea duce fiica acolo pentru tratament şi o eventuală operaţie. În scurt timp a primit şi răspunsul, care a făcut- o extrem de fericită: Măriuca fusese acceptată de italieni. În trei zile, întreaga familie era deja în Italia.

După doar trei şedinţe de chimioterapie şi 15 de radioterapie, copila a fost supusă unui transplant de celule stem obţinute chiar din sângele ei. În urma întregului tratament, mare parte din nodulii de la plămâni au dispărut, dar cei de pe ficat, nu. Din acest motiv, în aproximativ două săptămâni, micuţa va mai fi supusă unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea nodulilor de pe ficat.

Şi dacă toate şedinţele de chimioterapie, dar şi operaţia care urmează sunt acoperite de asigurarea medicală pe care mama i-a făcut- o fiicei sale, în Italia, din economiile familiei, pentru tratamentul medicamentos, dar şi pentru a trăi de pe-o zi pe alta când nu se află în spital, micuţa are nevoie de bănuţi.

Cine doreşte să o ajute poate dona 2 euro printr-un SMS la numărul 8828 cu textul “Maria”. Pentru sume mai mari puteţi face donaţii în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Maria și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!