Ionuț visează să ajungă din nou pe terenul de fotbal | La 15 ani, i-au fost depistate metastaze de gradul 4 la plămâni

UPDATE: 10 septembrie 2018

UPDATE: 10 septembrie 2018

În Româna, după un tratament dur care s-a întins pe durata a aproape doi ani, strategie medicală care părea să dea rezultate, doctorii nu i-au mai dat nici o șansă de supraviețuire. Un verdict crunt, nemilos, pe care mama lui Ionuț Boacă, un puști de 16 ani din Scornicești, Olt, nu vrea cu nici un chip să-l accepte.

O mână de ajutor i-a fost întinsă din Ungaria, de la Debrețin, unde un medic îl așteaptă pe Ionuț să-i scoată cele peste 300 de metastaze care i-au invadat plămânii. Pentru ca speranța în viitor să rămână vie, băiatul are nevoie de 20.000 de euro, atât cât îl costă cele două intervenții chirurgicale extrem de complicate pe care specialistul maghiar le-a programat deja.

Fără șanse de supraviețuire în România, Ionuț va fi operat de cancer în Ungaria. Băiatul are nevoie urgent de 20.000 de euro pentru a-i fi scoase 300 de metastaze din plămâni


UPDATE: 27 februarie 2018

“Ultimul an Ionuț și l-a petrecut în spital. Și cum era firesc, în toată această perioadă eu am fost alături de el. Nici nu mai știu la câte cure de chimioterapie a fost supus, în speranța că va scăpa de boală și își va putea relua viața exact de unde a lăsat-o atunci când a aflat că suferă de cancer. Dar nu a fost nici pe departe așa. Este adevărat că pe toată durata ședințelor tumorile au stagnat. Însă după nici trei săptămâni de la terminarea tratamentului, tumorile au început să crească rapid, iar medicii ne-au spus că nu mai au ce să facă, pentru că este inoperabil și i-au mai dat maximum 8 luni de trăit”, povestește, cu vocea sugrumată de lacrimi și durere, Mariana, mama adolescentului.

Singura șansă a băiatului de 16 ani stă în mâinile unui medic din Ungaria


La sfârşitul anului trecut, Ionuţ a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Din cauza bolii, adolescentul a fost nevoit să renunţe la fotbal şi la înot, două sporturi pe care le făcea cu mare pasiune încă de mic copil, şi să se mute într-un salon de spital pentru a lupta cu o boală gravă, care a pus stăpânire pe organismul său. Pentru a ieşi învingător, Ionuţ are mare nevoie de ajutorul nostru.

Boală, suferinţă, neputinţă!… Trei cuvinte pe care nimeni nu ar dori să le rostească vreodată. Sunt însă prea mulţi oameni care se lovesc de ele de-a lungul vieţii. Este extrem de trist când aceste cuvinte au legătură cu copiii, cu acele suflete mici şi nevinovate, nevoite să lupte încă de la o vârstă fragedă cu o afecţiune gravă, care le poate fi fatală în orice moment.

Din păcate, cele trei cuvinte au fost rostite şi de familia lui Ionuţ Cosmin Boacă, un băiat de 15 ani din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt, care în luna octombrie a anului trecut a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în stadiul 4. Băiatul a ajuns la spital după ce a acuzat, mai multe zile la rând, o durere puternică la braţul stâng. Jucând fotbal încă de mic, Ionuţ a pus durerea pe seama unei lovituri primite, cel mai probabil, în timpul unui meci. Însă în momentul în care a apărut şi o umflătură la mâna cu pricina, părinţii au decis să-l ducă la un medic. Însoţit de mamă, tânărul a mers la spitalul din Slatina, unde a fost consultat de un specialist.

Medicul i-a informat că este vorba de un limfom de grăsime şi că va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea acestuia. Până aici totul părea relativ simplu. Operaţia a decurs bine, iar Ionuţ spera ca recuperarea să nu dureze foarte mult pentru a se putea întoarce cât mai repede pe terenul de fotbal. După intervenţie a fost efectuată biopsia, aşa cum se procedează în astfel de cazuri. Odată cu sosirea rezultatului, viaţa familiei Boacă avea să se schimbe radical. Şi asta pentru că pe hârtia cu pricina scria că este vorba de sarcom de părţi moi (cancer).

Am refuzat să cred… pur şi simplu! Tocmai el, care nu a suferit în viaţa lui de nimic? Care se refăcea rapid după o răceală? Nu puteam să concep aşa ceva şi nu voiam să accept că acesta este diagnosticul. Tocmai din acest motiv am decis să facem biopsia şi la Bucureşti. Speram din tot sufletul să se fi făcut o greşeală undeva şi să nu fie vorba de această boală”, povesteşte Mariana, mama lui Ionuţ.

Toate speranţele femeii s-au spulberat în ziua în care au sosit rezultatele de la Bucureşti. Acestea nu au făcut decât să confirme că este vorba despre cancer. Atunci a început adevărata bătălie, atât pentru Ionuţ, cât şi pentru părinţii şi fraţii acestuia. Însoţit de mama sa, adolescentul a plecat la Craiova, unde avea să înceapă investigaţiile şi, cel mai probabil, tratamentul agresiv cu citostatice.

RMN-ul şi tomografia computerizată aveau să scoată la iveală faptul că băiatul avea metastaze de gradul 4 la plămâni, motiv pentru care trebuia să înceapă urgent chimioterapia. Astfel, în luna decembrie, în pragul sărbătorilor de iarnă, când familiile se reunesc şi petrec în jurul bradului de Crăciun, bucurându- se de darurile aduse de Moşu’, Ionuţ începea curele de citostatice. După primele cure, din cauza unuia dintre citostatice, băiatul nu a mai putut merge.

Una dintre substanţe i-a afectat picioarele şi nu mai putea merge. La fiecare picior îi mai funcţiona un singur nerv. Nu l-am văzut niciodată atât de posomorât. Are momente când nu vorbeşte o zi întreagă. Îmi cere să-l las în pace şi să plec! Cu toate că mai merge acasă din când în când, îmi spune adesea că îi lipsesc fraţii lui – are o soră de 18 ani şi un frăţior de 11 ani – şi că nu mai vrea să stea în spital”, adaugă mama tânărului.

Ionuţ se trage dintr- o familie modestă. Mama nu mai poate munci pentru că a devenit însoţitorul băiatului ei, iar tatăl este în prezent în şomaj. Dorinţa cea mai mare a adolescentului de 15 ani este să ajungă din nou pe terenul de fotbal. Dar pentru asta, băiatul are nevoie de bani pentru medicamente şi pentru drumurile pe care trebuie să le facă la spital pentru curele de citostatice.

Cei care doresc să-l ajute să-şi împlinească visul o pot face donând 2 euro la numărul 8828 cu textul “Ionuţ”. Pentru sume mai mari se pot face donaţii în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul IONUT și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!