Doar operația de schimbare de cristalin îi mai poate ajuta să nu-și piardă vederea | Doi frați din comuna Grecești au nevoie de ajutor

UPDATE 8 decembrie 2017

Pentru Florentina și Remus Ilie, Crăciunul din 2017 va fi cel mai frumos din viața lor. Un Crăciun pe care-l vor vedea cu alți ochi, la propriu. Cei doi frați din satul Bărboi, comuna Greceşti, judeţul Dolj au fost operați, recent, de cataractă, cu ajutorl vostru.


 

Deşi au doar 16 şi respectiv 18 ani, Remus şi Florentina Ilie, doi fraţi din satul Bărboi, comuna Greceşti, judeţul Dolj, suferă de ani buni de cataractă, afecţiune care i-a chinuit atât pe tatăl, cât şi pe bunicul lor.

Odată cu trecerea anilor, boala s-a agravat tot mai tare. La ultimul control, medicii le-au comunicat că operaţia de schimbare de cristalin – de care au nevoie amândoi – ar trebui făcută cât mai repede. Altfel, cei doi tineri riscă să rămână fără vedere pentru tot restul vieţii.

Deşi de cele mai multe ori apare la persoanele trecute de vârsta de 60 de ani, cataracta – afecţiunea care determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenţei cristalinului, poate apărea şi la persoane mai tinere. Aşa s-a întâmplat şi în cazul fraţilor Ilie.

Pe când aveau doar 10 şi respectiv 12 ani, copiii se tot plângeu că nu văd să citească la tablă. Ştiind de problema de sănătate a tatălui acestora, care la vârsta de 11 ani a fost operat de cataractă, mama i-a dus la un control oftalmologic. Din nefericire, femeia avea să afle în acea zi că atât Florentina, cât şi Remus au moştenit boala de la tatăl lor. Medicul le-a spus încă de pe atunci că va veni o zi în care vor fi nevoiţi să facă implant de cristalin, pentru că altă soluţie nu există.

Ba mai mult decât atât, au aflat de la specialist că este preferabil ca intervenţia să fie făcută în cel mai scurt timp de la diagnosticare, din cauza faptului că boala evoluează şi poate deveni dură, iar o cataractă dură se operează mai greu şi vindecarea postoperatorie este de durată mai lungă. Vestea, deloc bună, a întristat-o foarte tare pe mama celor doi copilaşi. A încercat să caute soluţii şi să se intereseze unde ar putea să-şi opereze fata şi băiatul. Şi pe lângă toate acestea a dus-o la control şi pe Geanina, sora cea mare a celor doi, pentru a afla dacă nu cumva şi ea suferă de cataractă. A respirat uşurată când a aflat că fata cea mare nu are absolut nimic la ochi.

Remus şi Florentina Ilie au nevoie de 5.000 de euro

Copleşită însă de problemele grave pe care le aveau Florentina şi Remus, femeia a început să se intereseze unde ar putea să-şi opereze copiii şi cam care ar fi costurile intervenţiei. A mers din cabinet în cabinet, din spital în spital. Peste tot auzea cam acelaşi lucru… Îi trebuia o sumă mare de bani pentru a-şi putea opera copiii. Fiind însă o familie modestă, cu venituri mici, care avea oricum de crescut trei copii, părinţii s-au văzut nevoiţi să amâne intervenţia.

“Părinţii noştri au fost şi au rămas adevăraţi eroi pentru noi, muncind din greu şi reuşind să ne ofere condiţii umane de trai, în ciuda neajunsurilor. Ne-au oferit o copilărie frumoasă şi liniştită şi am simţit dragostea lor necondiţionată în fiecare moment, dar am simţit, de asemenea, şi tristeţea care se ivea pe chipul lor în momentele în care şi-ar fi dorit să ne ofere mai multe, dar nu au avut posibilitatea. Mi-aş dori tare mult ca sora mea, Florentina, să-şi vadă visul î m p l i n i t . Încă de la o vârstă fragedă ea îşi doreşte să devină poliţistă. Întotdeauna a avut simţul dreptăţii şi dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur, de a face din ţara în care trăim un loc mai bun”, spune Geanina, sora cea mare. În primăvară, când au fost la ultimul control, medicul oftalmolog le-a dat o veste foarte proastă celor doi fraţi.

Constatând că a- ceştia nu mai văd decât în proporţie de 40%, specialistul le-a recomandat operaţia de urgenţă. Altfel, în foarte scurt timp, cei doi tineri îşi vor pierde vederea. Pentru a nu ajunge să trăiască într- o lume întunecată şi pentru a-şi putea împlini visurile, Florentina şi Remus au nevoie de 5.000 de euro, sumă care ar acoperi costul celor două operaţii de implant de cristalin.

Cine doreşte să-i ajute pe cei doi fraţi o poate face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul “Remus”, iar pentru sume mai mari depunerile se fac în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Remus și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!