Mama şi fiul de 7 ani, loviţi de aceeaşi boală gravă. Vlăduţ are nevoie de ajutorul nostru pentru a învinge cancerul!

În luna februarie, cu puţin timp înainte de a împlinit 7 ani, viaţa lui Vlăduţ Ilinca s-a schimbat radical. Ajuns la spital din cauza unor dureri abdominale, puştiul a aflat că suferă de cancer, boală pe care mămica lui fusese nevoită să o înfrunte în urmă cu doi ani.

Şi dacă femeia a reuşit să învingă cumplita maladie după o histerectomie totală, copilul, chiar şi după două intervenţii chirurgicale, mai are drum lung până la vindecare. Iar după spusele cadrelor medicale din România, se pare că şansa băiatului vine tocmai din Olanda.

Ajuns la spital din cauza unor dureri abdominale

Până în urmă cu 5 luni, Vlăduţ Florentin Ilinca, din Buzău, era un copil fericit şi plin de viaţă, căruia îi plăcea mai mult că orice să meargă la şcoală. Şi chiar dacă era doar la grupa 0, puştiul îşi dorea să termine primul din clasă. Însă la începutul acestui an toate planurile pe care şi le făcuse micuţul s-au năruit. Fără voia lui, copilul a fost nevoit să întrerupă şcoală şi să se mute, pentru o perioada nedeterminată încă, în secţia de oncologie a Spitalului Marie Curie.

Vlăduț Ilinca a fost supus mai multor investigaţii

În luna februarie, Vlăduţ a început să acuze dureri de burtă. Crezând că are doar o indigestie, mămica lui l-a tratat acasă. După câteva zile însă, după ce copilul a urinat cu sânge, femeia l-a dus la Spitalul Judeţean din Buzău. Durerile deveniseră din ce în ce mai mari şi, pe lângă acestea, copilul nu a mai putut urina. Medicii au decis să-i pună o sondă şi i-au făcut câteva analize.

Dacă în prima fază diagnosticul a fost de infecţie urinară, ulterior situaţia s-a schimbat radical. Suspectat de nefroză, din cauza faptului că nu reuşea deloc să-şi facă singur nevoile fiziolozice, Vlăduţ a fost trimis la Bucureşti. Din ziua aceea, mămica băiatului nu a mai fost om. Nu putea trece cu vederea peste faptul că în vara lui 2015 fusese supusă unei histerectomii totale din cauza unui cancer de col uterin care risca să se întindă la toate organele genitale. Nu voia să creadă că puiul ei ar putea suferi de o vreo boală atât de gravă, dar gândurile nu-i dădeau pace deloc.

Ajuns la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Marie Curie, Vlăduţ a fost supus mai multor investigaţii medicale în urma cărora s-a descoperit un nodul în zona vezicii urinare. Cistoscopia avea să arate că, de fapt, nu pe tot peretele vezicii exista o tumoare, însă rezultatul biopsiei a fost suficient pentru că medicii să decidă să-l opereze. La fel ca şi mămică lui, copilul suferea de cancer. Cumplita maladie îi afectase lui Vlăduţ vezica urinară şi se întindea cu repeziciune şi la alte organe.

I-au fost descoperiţi micronoduli la plămâni

Pe 16 februarie, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. “Orele în care el a fost în sala de operaţii au trecut extrem de greu pentru mine… Aveam impresia că nu se mai termină. Voiam să-l văd şi să-i spun că totul va fi bine. Că trebuie să fie bine, că trebuie să fie puternic, că trebuie să se întoarcă acasă la frăţiorul lui mai mare. Ştiam totuşi că lupta cu această boală este cumplită. Şi o spune un om care a trecut prin asta”, mărturiseşte Nicoleta, mama puştiului de 7 ani.

La o săptămână de la operaţie, Vlăduţ a fost trimis acasă pentru a se recupera un pic şi pentru a-şi ridica moralul. Şi asta din cauza că la întoarcere în spital îl aşteptau curele de citostatice, transfuzii de sânge, un tratament greu şi de lungă durată. Puştiul i-a promis mamei că va lupta şi se va face bine. Însă la doar o săptămână de la întoarcerea în spital, Nicoleta a aflat că băiatul ei are micronoduli canceroşi şi la plămâni. Medicii au sperat că aceştia se vor retrage odată cu tratamentul, însă nu a fost aşa. Mai mult decât atât, după patru cure de citostatice cancerul la vezică a recidivat, iar Vlăduţ a fost supus unei noi intervenţii.

Medicii din Olanda au fost de acord să-l ajute

Acela a fost momentul în care specialistul care îl ţinea pe Vlăduţ sub observaţie a întrebat- o pe mamă dacă nu vrea să trimită actele puştiului la o clinică din Olanda. Femeia a fost de acord şi chiar dacă răspunsul celor din Olanda a fost pozitiv, suma de care au nevoie pentru a ajunge acolo este de 500.000 de euro. Astfel, medicii şi familia micuţului au căzut de comun acord să-l mai ţină pe Vlăduţ o perioadă aici şi să-i termine tratamentul, în speranţa că vor mai reduce astfel costurile pe care le cer olandezii.

Apoi sunt hotărâţi să mai solicite o ofertă. Chiar şi aşa însă, copilul va avea nevoie de o sumă destul de mare pentru a putea ajunge la clinica din Olanda. Mămica lui Vlăduţ speră să obţină un ajutor financiar şi de la Casa de Asigurări de Sănătate, însă cu siguranţă aceşti bani nu vor acoperi costurile cerute de clinica respectivă.

Cum îl poți ajuta pe Vlăduț

Oricine doreşte poate contribui la strângerea sumei de care are nevoie puştiul de 7 anişori, donând 2 euro prin SMS la numărul 8828, cu textul «Vlăduţ ».

Pentru sume mai mare se pot face donaţii în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul VLADUT și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!