La şase luni, David Cristian suferă de o maladie genetică gravă și doar un transplant îi poate salva viaţa.

UPDATE: 24 iulie 2018

Pentru ca secunda să nu încremenească și viața micuțului să-și poată urma cursul, David Geageac trebuie să ajungă la o clinică din Roma unde va fi supus vitalei intervenții chirurgicale în urma căreia va primi un organ nou. Părinții lui – Alina (29 de ani) și Adrian (32 de ani), din Călărași -, au nevoie de sprijin financiar pentru ca micuțul lor să poată fi investigat, tratat în continuare și mai apoi operat pentru a-i fi salvată viața.

‘Dacă i se va face transplant de ficat are șanse sută la sută să trăiască, dacă nu va primi un organ nou, șansele lui de supraviețuire sunt zero…’, acesta a fost verdictul dur,  înfiorător, al medicilor italieni de la Spitalul pentru copii ‘Bambino Gesu’, din Roma, specialiști care l-au investigat pe David.

Orice sumă e binevenită…Indiferent ce se va întâmpla, voi ajunge în Italia. Suntem prea aproape că să dăm cu piciorul la această șansă…E vorba de viața copilașului nostru. Sunt în stare să dorm pe stradă, în fața spitalului, dacă știu că pe David în primesc acolo. Băiețelul nostru nu are altă șansă la viață decât acest transplant’, spune Alina Geageac, o mamă care nu a încetat nici un moment să creadă în șansa la viață a micuțului ei fiu care, chiar și chinuit de cumplita boală, nu și-a șters de pe chipul de copil zâmbetul care le hrănește speranța.


UPDATE: 3 mai 2018

Poate va intrebati ce mai face micutul David Geageac. David are acum un an si sase luni si am reusit sa stam putin de vorba cu Alina, mama lui.

Alina, ne-a povestit despre starea lui David in acest moment. “Starea lui David este stabila, continua medicamentația data de cei din Italia iar ca alimentație are același lapte praf Heparon Junior. În martie am fost la control, i-au terminat vaccinurile și toată pregătirea pt transplant. ASTEPTAM următorul control speram ca au luat decizia de a-l pune pe lista pentru noul ficat. Acum depinde de ei când va fi pus pe lista probabil pana atunci vom merge în fiecare luna la controle cum am fost pana acum. Ne-au spus ca din momentul în care ne pune pe lista vom locui acolo in Italia. Așteptarea pe lista poate dura și un an de zile deoarece starea lui este stabila momentan comparativ cu alți copii. Noi speram și ne rugam sa nu dureze atât. Este greu cu așteptarea asta lunga și financiar pentru ca nu este ușor sa trăiești acolo sau sa mergi în fiecare luna cum am fost pana acum.”

Astfel ca David are in continuare nevoie de ajutorul nostru pentru a putea suporta drumurile la clinica din Italia inainte de transplant.

 


David Cristian Geageac are doar şase luni şi suferă de o boală extrem de gravă. Singura şansă de supravieţuire a lui constă într-un transplant de ficat la un spital din Italia, acolo unde medicii au reuşit să depisteze adevărata problemă de sănătate a copilului care, în România, primise un alt diagnostic.

Suferă de atrezie de căi biliare intrahepatice

David Cristian este din Călăraşi şi este al doilea copil al familiei Geageac. Pe când nu împlinise nici măcar trei luni, părinţii au aflat că mogâldeaţa lor suferă de atrezie de căi biliare intrahepatice, o boală gravă cu o singură cale de rezolvare: transplantul de ficat.

Copilul s-a născut la termen, cântărind aproape 3 kilograme. În urma controalelor făcute imediat după naştere, David a fost declarat sănătos tun. Singura problemă existentă la vremea respectivă era un icter pe care îl fac, în general, mulţi bebeluşi. La doar patru zile de la naştere, puiul de om şi mămica sa, Alina, au fost lăsaţi să plece acasă, unde erau aşteptaţi de primul născut al familiei.

Totul a decurs absolut normal până când băiatul a trecut de vârsta de două luni. Atunci, mămica şi mătuşa lui au sesizat că nu era în regulă ceva cu micuţul. Devenise foarte agitat, iar scaunele lui nu mai arătau deloc aşa cum ar fi trebuit. Alina s-a dus de îndată cu el la medicul pediatru, iar acesta i-a recomandat să meargă la spital, ca să-i facă un set de analize. Însă, din cauza faptului că cel mic a răcit între timp, mămica a hotărât să mai aştepte câteva zile, pentru a-l pune pe picioare.

Doar că, într-o seară, problemele de sănătate s-au agravat, iar atunci părinţii n-au mai stat pe gânduri şi au fugit la spitalul din oraş. Nu au vrut să se interneze la unitatea din Călăraşi şi au decis să vină la Bucureşti. Au ajuns la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Prof. Dr. A. Rusescu” unde, după două săptămâni de spitalizare şi multiple investigaţii, nu au reuşit să afle un diagnostic precis. Li s-a recomandat să meargă la Spitalul “Marie Curie”, iar aici, după un alt set de analize, aveau să afle că puiul lor suferă de atrezie de căi biliare intrahepatice.

Medicii le-au spus părinţilor că ar trebui făcută o operaţie prin care fierea să-i fie adusă la nivelul abdomenului pentru ca toxinele să nu mai ajungă la ficat. Fără a sta prea mult pe gânduri, Alina şi soţul ei şi-au dat acordul pentru intervenţia chirurgicală. Pe lângă schimbarea locului fierei, medicii au făcut şi o biopsie pentru a putea stabili diagnosticul exact. Mai mult decât atât, aceştia au decis să-i lase băiatului o găurică în abdomen prin care să se scurgă toată mizeria produsă de fiere.

A primit un diagnostic greşit

Şi de parcă toate acestea nu erau îndeajuns, după operaţie, părinţii au mai primit o lovitură: singura şansă de supravieţuire a băieţelului lor este transplantul de ficat. Cu inima în gât şi cu speranţa în suflet, aceştia au mers cu copilul la Institutul Fundeni să afle dacă transplantul poate fi făcut aici. Au primit un răspuns pozitiv şi s-au bucurat nespus la gândul că puiul lor are totuşi o şansă.

Au plecat încrezători şi au aşteptat mai bine de două luni să fie contactaţi pentru stabilirea sau găsirea unui donator – ştiind deja că din familia lor doar tatăl ar putea fi un posibil donator, mama nefiind compatibilă cu fiul ei – dar şi pentru efectuarea investigaţiilor premergătoare transplantului. În toată această perioadă s-au descurcat destul de greu. Şi asta pentru că tratamentul lui David nu era deloc ieftin, iar singurul lapte pe care micuţul avea voie să-l bea – Heparon Junior- costă în jur de 200 de lei cutia, iar o cutie îi ajungea aproximativ trei zile.

Diagnosticul corect a venit de la o clinică din Italia

După cele două luni în care au tot aşteptat un semn de la Institutul Fundeni, părinţii au decis săşi încerce norocul peste hotare, la o clinică din Italia. Au reuşit să strângă o sumă de bani care să acopere costurile de transport şi au zburat către locul care îi poate oferi o şansă la viaţă fiului lor. După trei zile de investigaţii au aflat că David nu suferă de atrezie de căi biliare intrahepatice, ci de o maladie genetică cunoscută sub denumirea de Sindrom Alagille.

Potrivit specialiştilor, se pare că cele două boli sunt destul de asemănătoare, în ambele cazuri fiind nevoie de transplant de ficat. Cert este că David Cristian se poate face bine, iar părinţii pot spera că fiul lor va avea copilăria fericită pe care o merită. Până la suma de care va avea nevoie pentru transplant, mogâldeaţa din Călăraşi are nevoie de bani pentru medicamente, pentru laptele extrem de scump pe care este nevoit să-l consume, dar şi pentru drumurile pe care trebuie să le facă săptămânal la spital.

Norocul părinţilor săi este că au câteva cunoştinţe în Italia, iar acestea s-au oferit să găzduiască întreaga familie Geageac.

Cum poţi ajuta

Îi putem întinde o mână de ajutor micuţului de 6 luni donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul ”David Cristian”.

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

Donează 2 euro* la 8828 Donează în conturile Fundaţiei Ringier
RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul David Cristian și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!