Revenim cu vești bune despre Claudiu! Claudiu a a fost operat in 25 octombrie 2016.

UPDATE 11 mai 2017

Dupa opreratie doctorul a cerut familiei sa revina cu Claudiu la control dupa 6 luni pentru a vedea daca mai este nevoie de o noua interventie chirurgicala.

Controlul acesta a avut loc in 08 mai 2017 si au aflat ca din punct de vedere chirurgical totul este perfect, nu mai este nevoie de alte interventii. Acum din punct de vedere neurologic recuperarea este lenta, dar sunt semne ca totul merge spre bine.

Claudiu a intrat intr-un program de recuperare neurologica, gratuit prin DGSPC.

UPDATE 9 martie 2017

Vesti bune pentru Claudiu! Operația a reușit! Lupta cu boala însă nu s-a terminat deoarece Claudiu trebuie să învețe acum să vorbească! Anevrismul acela i-a apăsat pe creier, iar acum îngeraşul acesta cârlionţat trebuie să înceapă un program intens de recuperare, care necesită logoped si kinetoterapeut. Numai cu ajutorul lor, Claudiu va putea deveni un copil pe deplin sănătos, fără nici un handicap.

Haideţi să ajutăm în continuare acest copil, căci are şanse să nu ajungă un asistat social mai târziu! Vă rugăm, faceţi un efort şi donaţi 2 euro (9 lei) prin sms la 8828, cu textul “Claudiu”, sau depuneţi în contul bancar pe numele lui! Banii îl vor ajuta să înveţe să vorbească.

Aici puteti citi integral toate vestile bune despre Claudiu si despre progresele pe care le-a facut!

Îl cheamă Claudiu Teodor Berechet şi are 3 ani şi 4 luni. Locuieşte în localitatea Bereşti din judeţul Galaţi şi în fiecare clipă viaţa lui este în pericol. Băieţelul riscă să moară dacă nu este operat de urgenţă la o clinică privată din Bucureşti. Vă rugăm, faceţi un efort şi donaţi 2 euro (10 lei) prin sms la 8828, fiindcă e nevoie de 25.000 de euro. Atât costă viaţa acestui copil, iar statul nu-l ajută.

Claudiu a fost un băieţel extrem de dorit de părinţii lui. Unicul copil, în jurul lui s-a ţesut toată dragostea din lume. Iubirea părinţilor, a bunicilor paterni, în casa cărora locuia, şi a mătuşii din Bucureşti, sora tatălui. De la ea, de la mătuşă, am primit acum strigătul de ajutor, precum şi dramatica poveste a puştiului care, în martie, a împlinit trei anişori.

Mămica şi tăticul făceau tot posibilul să nu-i lipsească băiatului strictul necesar, deşi doar tatăl, muncitor în construcţii, aducea bani în casă. Iar Claudiu a crescut frumos şi sănătos. Până într-o zi de la începutul lunii aprilie a acestui an. Atunci, mama sa, Lenuţa, a observat că una din pleoapele copilului începe să se umfle. Primul drum, a doua zi, a fost la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi.

Medicii i-a făcut examene amănunţite, inclusiv RMN, şi au depistat că băieţelul are o malformaţie anevrismală de venă Galen. O boală rară, căci sunt puţine cazuri în ţară. Măsurarea umflăturii avea să dea un rezultat îngrijorător: 3 cm în diametru. În câteva ore, întregul univers al fericirii acestei familii s-a dărâmat, totul s-a transformat în durere şi speranţă.

Creierul nu se dezvoltă normal

Această malformaţie apasă pe creierul micuţului şi îi împiedică dezvoltarea normală din punct de vedere neurologic, apar tulburări de tip autist, iar ritmul în care malformaţia creşte îi pune în pericol viaţa, au spus doctorii de la Iaşi.

“Claudiu este un copil mai agitat şi probabil că are dureri de cap, pentru că nu suportă zgomotele puternice deoarece îşi pune mânuţele peste urechi”, ne-a povestit mătuşa lui Claudiu, Ana, cea care a încercat să găsească un medic în Capitală care să-i trateze nepoţelul.

“După multe alte analize şi căutări, am ajuns la Centrul Medical MedLife din Bucureşti, unde l-am descoperit pe domnul doctor Dima Ştefăniţă, care face genul de operaţie de care are nevoie micuţul nostru. Doctorul Dima ne-a spus că şansa ca acest copil să-şi revină complet după operaţie e de 99%. Din păcate, în spitalele din sistemul public de sănătate, aceste operaţii nu se fac. De la Iaşi am fost trimişi acasă cu băieţelul. Ni s-a spus “să aşteptăm să mai crească pentru a-i putea face operaţia”. Ne-au trimis acasă. Probabil că nu au posibilitatea să facă astfel de operaţii, nu sunt eu în măsură să spun de ce. Noroc că am găsit clinica din Bucureşti, unde există o echipă pluridisciplinară care face astfel de operaţii. Din informaţiile pe care le-am adunat, este singura echipă din ţară care face astfel de intervenţii chirurgicale”, ne-a povestit mătuşa lui Claudiu.

Urgenţa este maximă

Când a auzit costul operaţiei – 25.000 de euro, familia a trăit din nou un moment de disperare. De unde să facă rost de bani, cum şi în cât timp vor putea să adune o asemenea sumă uriaşă? Medicul le-a spus că e urgenţă maximă, că oricând se poate produce o criză majoră, care fie va agrava boala, fie se poate solda cu decesul copilului. Tatăl a lăsat tot şi a plecat în Cipru la muncă.

Acolo, pe şantier, câştigă 800 de euro şi pune deoparte cât de mult poate. Sora lui a bătut pe la uşile autorităţilor din sistemul sanitar pentru a obţine un ajutor. “Am trimis un email la Ministerul Sănătăţii, în care am prezentat cazul. Funcţionarii de aici au redirecţionat emailul către Casa Naţională de Sănătate, care ne-a răspuns că această operaţie nu face parte integrantă din pachetul de bază şi, ca atare, nu putem primi ajutor din partea dumnealor.

Ar fi o soluţie să îl operăm peste hotare şi atunci statul ar acoperi o parte din costul operaţiei. Şi cu medicii noştri ce facem? Dacă ei pot opera aici, de ce să plecăm în străinătate? Ciudat popor mai suntem, nu ştim să preţuim şi să ne promovăm valorile”, a spus Ana, mătuşa lui Claudiu Berechet.

Ce spuneţi, dragi cititori? Ne puteţi ajuta să cumpărăm urgent o viaţă aflată abia la început?

Untitled-1-6-1024x407

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul claudiu și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!