Vrea să zâmbească din nou! După ce cancerul i-a furat copilăria, o fetiță de 11 ani luptă pentru viața ei

Luiza Ionita vrea să zâmbească din nou! La doar 11 ani, Luiza Ioniță, o fetița delicată din Constanța, a fost pusă la una dintre cele mai grele încercări cu care se poate confrunta un om de-a lungul vieții. Dacă la început părinții i-au ascuns că maxilarul și obrazul ei drept este măcinat de o formă agresivă de cancer, într-un final, când a ajuns la o clinică din Italia după ce medicii români nu i-au dat nici o șansă, micuța a aflat crudul adevăr. Acum, singura dorință a copilei este să poată zâmbi din nou.

Un diagnostic crunt: tumora maligna

În urmă cu aproximativ două luni, Luizei i-a apărut o umflătură în obrazul drept. Avea dimensiunile unui bob de mazăre, iar părinții au crezut, la început, că este vorba despre o problemă stomatologică. După ce au eliminat această suspiciune, au mers la un specialist ORL crezând că fata ar putea avea vreo afecțiune la urechi.

 

 

Însă nici de aici nu au aflat nimic. În cele din urmă, au ales să vină în Capitală și s-au oprit la Spitalul de Urgență Floreasca unde au aflat ce nu și-ar fi dorit să afle vreodată. Pe mandibula și obrazul Luizei pusese stăpânire o tumoare malignă de grad 3-4. Îngroziți peste măsură de cruntul diagnostic, cei doi părinți au decis să nu-i spună copilei că suferă de cancer.

Luiza Ionita avea sanse de supravietuire egale cu zero

Și pentru că la Floreasca nu există secție de pediatrie, Luiza a fost trimisă la Grigore Alexandrescu unde medicii au decis să intervină chirurgical. Și de parcă nu era suficient faptul că la doar 11 ani micuța suferea de o formă gravă de cancer, întâlnită mai des la copii, medicii i-au informat pe părinți că șansele de supraviețuire sunt egale cu 0.

Vestea i-a îngenunchiat pe aceștia, însă au hotărât să nu se dea bătuți. Au ajuns și pe la Institutul Fundeni, dar nici aici medicii nu au găsit o soluție salvatoare ci au ridicat neputincioși din umeri.  Acela a fost momentul în care tatăl Luizei a decis să-și spună povestea pe o rețea de socializare și să ceară ajutor în toate părțile. Așa a aflat că singura șansă a Luizei vine tocmai din Italia.

Mesajul unui tata disperat

Vă rog să fiți alături de fetița mea de 11 ani care are o tumoare malignă de grad 3 -4 , de tip rabdomiosarcom alveolar cu metastaze izostructurale limfoganglionare. A fost operată la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu , iar medicii de aici i-au dat șanse 0. Șansa acestui copil este o clinică de la Milano care a acceptat să o reopereze și să procedeze conform protocoalelor aferente acestei afecțiuni necruțătoare”, scria acesta pe pagina sa de Facebook.

luiza-si-taticul-ei-620x465

Minunea la care au sperat parintii

O parte din minunea la care au sperat și pentru care s-au rugat părinții Luizei s-a înfăptui. Pe 16 ianuarie, micuța a plecat la clinica din Milano, iar aici a aflat adevărul despre boala de care suferă. După o evaluare completă, medicii italieni au decis să o opereze, însă nu înainte de a-i anunța familia că îi vor scoate tot mușchiul obrazului drept si o parte din mandibulă. Și cum toată lumea a fost de acord, pentru că altă variantă nu exista, pe 20 ianuarie, la prima oră, copila a intrat în sală de operații și a ieșit după 10 ore.

luiza-ionita-operata-italia

S-a intervenit pe limita oncologică destul de mult astfel încât să fie îndepărtată toata infecția. Timp de patru luni ochiul drept îl va ține permanent deschis. I s-a pus grefa de piele de la sub-braț pe fața și s-a înlocuit mușchiul facial. După terminarea tratamentului chimio si radio se va interveni pentru înlocuirea părții de mandibula extirpate și refacerea surâsului”, a completat tatăl pe rețeaua de socializare, după intervenție.

Părinții luptă pentru ca prințesa lor să poată zâmbi din nou

Operația copilei, care a costat 15.000 de euro, a fost un cadou din partea cadrelor medicale din Italia. Acum însă, Luiza mai are de parcurs un drum lung și anevoios. Urmează luni bune de  chimioterapie și radioterapie care costă între 50 și 80 de mii de euro, bani de care familia nu dispune.

Putem să o ajutăm pe micuța de 11 ani să zâmbească din nou… la un moment dat. Cine dorește să contribuie la însănătoșirea acesteia poate dona orice sumă în conturile:

  • RO06INGB0000999905102615, cont în euro deschis la banca ING (cod SWIFT: INGBROBU, cod BIC: 606410008) pe numele Alexandru Eduard Ioniță
  • RO16RZBR0000060015650570 în contul în lei deschis la Raiffeisen Bank pe numele Ioniță Gabriela Camelia.
Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul LUIZA și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!