Nimeni nu merită o asemenea soartă… Cu atât mai puțin o mamă care a rămas văduvă înainte de a da naștere unicul ei copil, înainte ca sufletul ei pereche să-și poată țină în brațe fiul pe care și-l dorise mai mult ca orice pe lume. Povestea Elenei și a copilului ei este extrem de tristă, însă tânăra mămică merită tot respectul și admirația pentru tot ce face pentru fiul ei. La nouă ani, Andrei suferă de cancer și epilepsie.

UPDATE 2 noiembrie 2017

Operațiunea bicicleta roșie a bucuriei a fost un succes! Ziua de început de noiembrie a fost despre Mădălin Andrei, un mic supererou suţinut de I wonder și Fundatia Ringier . Își dorește să fie polițist și culoarea lui preferată este movul.

Și-ar dori să se poată juca toată ziua, la fel cum fac băieții de vârsta lui. Însă corpul său firav trece încă prin dureri cumplite. Mădălin s-a luptat toată copilăria cu o formă rară de leucemie meloidă cronică. Astăzi însă, a fost o zi specială! Andrei a primit o bicicletă nou-nouță, care i-a înseninat privirea și l-a făcut să zâmbească cu gura până la urechi. Mulțumim, Tudor Dan, pentru gestul frumos! Bunătatea schimbă lumea, iar o lume cu mulți copii fericiți este mult mai frumoasă.


UPDATE 6 aprilie 2017

Avem vești despre Mădălin Andrei. Băiatul are nevoie de sprijin financiar pe termen lung. Iată ce s-a mai întamplat cu el în ultimul an.


La doar 9 ani, Mădălin Andrei suferă de cancer dar și de epilepsie

Povestea lui începe cu o mamă singură din București care luptă ca o leoaică pentru a-și salva puiul. Nu are încontro pentru că este doar ea și el… iar el, din nefericire, la doar 9 anișori, suferă de două boli grave. Pe vremea când avea puțin peste 20 de ani, Elena l-a întâlnit pe Mădălin Ștefan. A știut de la bun început că este sufletul ei pereche. Se iubeau și erau foarte fericiți. Au mai trecut vreo trei ani și Elena a aflat că este însărcinată.

O sarcină presărată cu tragedii

Vestea a fost primită ca o binecuvântare pentru tânăra familie care își dorea mai mult ca orice pe lume un moștenitor. Pe când Elena intrase în luna a patra și aflaseră deja că vor avea un băiețel, s-a întâmplat o mare nenorocire. Soțul ei a suferit un atac cerebral și la scurt timp s-a stins din viață, cu câteva zile înainte să se căsătorească. O durere imensă i-a acoperit atunci sufletul Elenei și a început să se diminueze abia după ce femeia i-a dat naștere micuțului Mădălin Andrei.

De atunci totul a început să se învărtă doar în jurul acelui suflețel mic. Copilul îi alina orice suferință și îi dădea puterea necesară pentru a merge mai departe. Timp de doi ani și jumătate totul a fost perfect. Elena își creștea fiul cum știa mai bine, oferindu-i dragoste pură și necondiționată. Într-o zi însă, pe când se pregăteau de culcare, Andrei a intrat, din senin, în convulsii.

Primul diagnostic – epilepsie

”A stat în comă 40 de minute, timp în care am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare. A două zi aveam să aflu că puiuțul meu suferă de epilepsie, iar cu o seară înainte făcuse prima lui criză epileptică”, povestește femeia în vârstă de 39 de ani. Era a doua mare lovitură pe care Elena a primea de la viață. Însă nu s-a lăsat doborâtă, ci a continuat să lupte pentru fiul ei.

Cu un tratament adecvat, boala lui Mădălin Andrei a fost ținută foarte bine în frâu. Copilul a mai  avut crize epileptice doar în momentele în care făcea febră mare, peste 40. S-a întâmplat însă foarte rar, lucru care nu a putut decât să o bucure pe mămica lui. Zilele treceau armonios și păreau că viața lor se îndreaptă spre un viitor liniștit și fără prea multe probleme. Dar nu a fost deloc așa.

Medicii i-au spus că fiul ei suferă de cancer și epilepsie

În luna ianuarie a acestui an, Andrei a început să se plângă de dureri de picioare. O zi, două, trei… însă din ce în ce mai rău. Erau zile în care refuza să mai meargă din cauza durerilor. Panicată, Elena a decis să-i facă niște analize și la doar câteva ore de la recoltarea acestora, medicul de familie a anunțat-o că trebuie să meargă de urgență la spital pentru câteva investigații în plus.

Mădașin Andrei are una din cele mai rare forme de cancer întâlnite la copii

S-au plimbat prin vreo trei spitale până au ajuns la Fundeni. Iar aici, femeia avea să primească încă o lovitură. ”Când mi-au spus medicul că Andrei are una din cele mai rare forme de cancer întâlnite la copii – Leucemie Meloidă Cronică – am crezut că este o glumă proastă. Mă tot întrebam și o fac și acum: cu ce am greșit eu sau copilul meu pentru a fi pedepsiți așa. Și nu reușesc să găsesc un răspuns”, spune femeia plângând.

Copilul va fi nevoit să ia tratament citostatic toată viața, asta dacă stare nu i se agravează și va avea nevoie de transplant. Le este foarte greu, iar mămica lui nu știe cum să mai drămuiască bănuții pentru a trăi de la o lună la alta. Femeia este asistent personal pentru fiul ei, ”slujbă” plătită cu 1.000 de lei pe lună. Un alt job nu-și poate lua pentru că Andrei are nevoie de îngrijire permanentă.

Trimite ACUM un SMS la 8828 cu textul Mădălin Andrei și donează 2 EURO (Banii se rețin o singură dată)

Pentru că o vede tristă și îngăndurată din cauza problemelor și a bolii lui, micuțul își încurajează mămica ori de câte ori are ocazia. ”Mami, dacă eu te iubesc o să fie totul bine. Pentru tine am să lupt și tot pentru tine am să trăiesc”, îi spune puștiul de 9 ani mamei sale. Cine dorește să-l ajute pe micuțul Andrei, o poate face donând 2 euro printr-un SMS la 8828, cu textul “Mădălin Andrei”.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!