UPDATE 30 octombrie: În sfârşit, un profesor chirurg din Franţa are curajul să înceapă reconstrucţia trupului copilei venite din Bumbeşti-Jiu.

UPDATE: 01.11.2017

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, Ana-Rut ar putea face primii pași din viața ei. Pentru a-și vedea visul împlinit, copila de nici 5 ani are nevoie de ajutorul semenilor.

Citeste aici ce s-a intamplat cu Ana-Rut in ultimul an.


Părinţii îşi pun speranţa în profesorul Christophe Glorion, de la clinica Necker din Paris, însă au nevoie de un ajutor substanţial pentru a ajunge cu fetiţa în sala de operaţie. Medicul le-a spus că trupul copilei trebuie pregătit pentru o viitoare protezare, atât pentru picior, cât şi pentru coloană. Devizul intervenţiilor se ridică însă la circa 23.000 de euro. Mai târziu, va urma protezarea piciorului. Din această cauză, familia Ghinică solicită ajutorul semenilor, roagă orice companie, mare sau mică, să le ofere sprijin financiar ca să-şi salveze fetiţa, care în decembrie împlineşte 4 ani. Puteţi dona 2 euro la sms 8828, cu textul “Ana”.

Ana Rut Ghinică are acum 3 ani şi 5 luni şi un handicap sever: piciorul său drept nu s-a dezvoltat în mediul fetal, iar medicul nu a observat acest lucru decât la o ecografie făcută la şapte luni de sarcină. Acum, o clinică din Franţa o aşteaptă pe Ana pentru o evaluare în vederea unei operaţii. Pentru a ajunge acolo şi pentru consultaţia medicală, părinţii au nevoie de 5.000 de euro.

Am cunoscut-o pe Ana Rut Ghinică atunci când avea doar 6 luni, în anul 2013. Am numit-o în articolul scris la acea vreme în Libertatea, “fluturaşul cu trei aripioare şi un picioruş”. Părinţii micuţei din Bumbeşti- Jiu, judeţul Gorj, ne solicitaseră ajutorul pentru că nu ştiau ce pot face pentru copilul lor, lovit de soartă aşa cum un fulger izbeşte un vlăstar încă neînălţat drept spre lume.

Fetiţa fusese diagnosticată cu scolioză congenitală, care îi contorsionează trupul, şi cu “focomelie membru pelvin drept”, afecţiune care i-a oprit din creştere picioruşul drept, rămas şi astăzi ca o aripioară.

De peste trei ani, Alexandra şi Severus Ghinică, părinţii Anei Rut, încearcă să găsească soluţii ca fetiţa lor să poată deveni un copil aproape de normal, fiindcă ştiu că ştiinţa a făcut progrese mari şi că există operaţii care pot îndrepta coloana şi reconstrui din acea “aripioară” un picior-proteză.

N-au reuşit să ducă la capăt posibilitatea unei intervenţii chirurgicale complicate, de montare a unui aparat special, VEPTR, care costă peste 24.000 de euro. Aceasta ar fi rezolvat scolioza congenitală. Medicul consultat le spusese că micuţii neoperaţi până la vârsta de 4 ani au multe din organele interne situate anormal şi prezintă insuficienţă respiratorie, tulburări cardiace şi infecţii urinare, având nu doar mari dificultăţi de integrare în mediul şcolar, ci, mai ales, o durată medie de viaţă scăzută.

Părinţii Anei Rut s-au zbătut ceva timp ca să întocmească dosarul medical al fetiţei şi să obţină drepturile financiare oferite de stat unui copil cu handicap, fiindcă situaţia familiei nu e deloc roz. Tatăl e diabetic şi face dializă de trei ori pe săptămână, iar mama, Alexandra Ghinică, este unicul întreţinător al familiei, având însă un venit modest, care nu-i ajunge nici măcar să cumpere medicamentele fetiţei.

Tatăl, diabet şi insuficienţă renală

“Sunt pensionat medical, handicap I, grav, iar soţia e nevoită să ne îngrijească, fiind însoţitorul fiicei noastre. Venitul familiei este extrem de modest, pentru ca nici unul dintre noi nu poate munci. Vă rugăm să fiţi alături de noi, să ne ajutaţi cum puteţi ca să ne salvăm fetiţa, fiindcă singuri nu găsim nici un fel de rezolvare. Facem un apel către toţi oamenii de bine deoarece un medic din Franţa ne-a dat o rază de speranţă pentru fluturaşul nostru”, ne-a spus Severus Ghinică.

Aşa cum relevă actele medicale, profesorul dr. Glorion, de la Spitalul Necker- Copii Bolnavi din Paris, a acceptat să o consulte pe Ana, după ce a studiat documentele şi radiografiile trimise prin e-mail de către mamă. Programarea la clinica Necker este deja făcută pentru data de 22 septembrie.

Medicul francez crede că poate rezolva în primă fază problema piciorului, printr-o protezare. Apoi, după evaluare, se va putea interveni pentru scolioză. Toate acestea însă vor costa mulţi bani, iar tinerii părinţi fac toate eforturile ca să reuşească să-şi ajute singurul copil. Pentru fluturaşul lor, puteţi face o donaţie de 2 euro, prin sms la 8828, cu textul “Ana Rut”. Vă vom tine la curent, ca de obicei, cu evoluţia micuţei.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul ana rut și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!