În ziua de 2 decembrie 2015, Marian Dolofan şi tatăl său ajungeau la spitalul AKH din Viena. Pe 4 decembrie, copilul a intrat în sala de operaţie. Diagnosticul: tumoră de fosă craniană. Marinuş a suportat nu una, ci patru operaţii simultan. Trei la cap, una la piept.

Update: 7 martie 2018

Din pacate, ieri seara, Galbenus a pierdut lupta cu boala necrutatoare si s-a stins din viata.

Multumim tuturor donatorilor care l-au sprijinit pe Marinus in lupta pe care a dus-o cu boala. Toate fondurile stranse pentru Marinus vor fi redirectionate catre alte cazuri ale Fundatiei Ringier.


Update 2 octombrie 2017

“Tati, oare am să scap vreodată de toate aparatele astea?” Boala lui Marinuş a recidivat. Băieţelul se aflată de un an şi jumătate la Clinica AKH din Viena.


Update 23 martie

Ultimul RMN al lui Marian Dolofan spune că tumoral nu mai sunt probleme, dar au apărut două leziuni pe creier, din cauza tratamentului. De aceea, medicii au oprit tratamentul și, urmează ca pe pe 7 aprilie, Marian să faca un nou RMN, ca să vadă cum se comportă creierul fără tratament.
Pe 5 aprilie, urmează să facă o examinare PET, care va arata în ce masură este afectat creierul în urma tratamentului. Acest examen mai complex le va arata medicilor si lui Marinuș, cum stau în momentul acesta.
Marian Dolofan

UPDATE 9 martie

Puteti citi aici, ce face Marian Dolofan, alintat”Gălbenuş”, după un an de tratament la AKH Viena!


 

Marian Dolofan – un băieţel de nici 10 ani, din Borzeşti, Brăila – sau Marinuș cum îi spun toţi, tocmai s-a trezit după un maraton chirugical. Uimitor, însă zâmbește. Zâmbește și chipul lui rotund, sincer și bun, îi dă speranță tatălui. A fost operat de atât de multe ori că a pierdut șirul. De această dată, însă, Marinuș a suportat nu una, ci patru operații simultan. Toate făcute în lupta cu o tumoră malignă de fosă craniană, iar vreme de 2 ani va avea nevoie de 1.000 de euro lunar.

Trei la cap, una la piept. Două echipe medicale de la secția de oncopediatrie a spitalului AKH din Viena au operat, timp de șapte ore, o mogâldeață de băiat, a cărui singură șansă erau chiar aceste operații. În urma lor, Marinuș – sau Gălbenuș sau „dragul de el”, cum îl alintă prietenii – are printre ideile simpatice care îl fac să râdă când vorbește despre ele și un fel de rezervor prin care medicii, după ce îl vor externa, îi vor alimenta tumora cu un ”pachet” de cinci medicamente.

E un tratament inovator, care nu se putea face în țară, în fapt, nu se putea face mai nicăieri și care va dura minim doi ani. Doi ani în care Marinuș va face la fiecare 21 de zile șapte zile de tratament intensiv, după un protocol dificil și experimental. Va fi sub permanenta supraveghere a medicilor și se va prezenta la analize săptămânal.
Marinuș va trece și peste asta, pentru că este un luptător și pentru că atunci când va fi mare vrea să fie constructor și șofer, ca să își ajute tatăl, să nu se mai roage de alții să îi ducă sculele unde are de lucru. Doar că va avea nevoie de tot ajutorul nostru pentru a avea unde să stea, astfel încât să ajungă la clinică, pentru a putea beneficia de miracolele pe care le merită, pentru alimentația pe care trebuie să o urmeze și pentru medicamente! Va avea nevoie de peste o mie de euro lunar pentru ca tatăl lui să poată acoperi măcar o parte din aceste cheltuieli. A, Marinuș nu are mamă. A plecat când a aflat că este bolnav.
Marian Dolofan a fost diagnosticat cu meduloblastom – tumoră fosă posterioară – în august 2013. A suportat două intervenții pe creier, iar în februarie 2014 o intervenție abdominală pentru eliminarea unui chist gigantic. Nu e o exprimare meforică, să știți, chiar așa este diagnosticul medical: tumoră gigantică. Puștiul cu ochi căprui a trecut peste ele, dar complicațiile au tot continuat să apară. I s-au descoperit și determinări leptomeningeale și spinale, ceea ce a necesitat alte intervenții.

Un caz la 1.000

După fiecare cură de citostatice – și au fost mult prea multe, numărul lor începe să concureze cu numărul etajelor unui zgârie-nor -, copilul cu zâmbet de aur așteaptă cu înfrigurare vestea că va pleca acasă, că va părăsi în sfârșit spitalul. Acasă e acum suma tuturor dorințelor acestui copil. Și de fiecare dată când această dorință a refuzat să se îndeplinească, adică descumpănitor de des, Marinuș a plâns.

A ”făcut botic”, cum spune tatăl lui, un om care își trăiește și el mare parte din viață în spital, iar fruntea lui netedă s-a strâns, ca și inimile celor din jurul lui. Același Marinuș merge apoi înainte. ”De ce am mers la Viena? Nu e un moft, nici dorința unui părinte de a-şi duce copilul la cei mai buni medici. După mai mult de doi ani de operații şi tratamente în țară, boala fiului meu s-a complicat în luna aprilie, intrând într-o formă rară de metastază, formă ce apare la 1 din 1000 de cazuri în meduloblastom. În țară, şansele de supraviețuire primite s-au limitat acum la zero…”, spune Mirel Dolofan, părintele care îl creşte singur pe micul pacient.
Aşadar, Marinuş va avea de dus o luptă lungă. Iar noi putem fi acolo pentru el, donând cât de puțin pentru ca șansa micului pacient la viață să rămână realitate.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul marian și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!