Robert şi Alex Gherman s-au născut la zece ani distanţă unul de altul, dar amândoi se luptă cu aceeaşi gravă afecţiune: talasemia majoră. Singura armă concretă împotriva acestei boli este transplantul de celule stem, iar Robert (18 ani) a fost supus deja acestei intervenţii, în Italia, cu peste patru ani în urmă. Acum, însă, e rândul mezinului Alex să aibă nevoie de procedură, în vreme ce nici Robert nu a scăpat de orice grijă – după ani întregi de transfuzii şi medicaţie specială, doctorii italieni i-au descoperit o afecţiune la articulaţiile unui genunchi, iar posibilitatea unei operaţii nu a fost încă exclusă.

Cei doi fraţi din Bucureşti se luptă dintotdeauna cu talasemia majoră, o boală hematologică ereditară deosebit de gravă. Robi a intrat în atenţia Fundaţiei Ringier încă din 2009, iar un an mai târziu, graţie unui impresionant efort umanitar, el a făcut transplantul de celule stem la Genova, în Italia, la capătul a nouă luni de tratament dur şi 12 ani de transfuzii de sânge lunare! Era unul dintre primii copii români salvaţi de talasemie prin această intervenţie.
Părinţii lui Robert ştiau încă de pe atunci că vor fi nevoiţi să treacă prin această încercare şi cu Alex, dar bucuria că măcar Robert a reuşit să învingă boala a fost temperată de faptul că, din cauza unui sistem imunitar deosebit de slăbit, mai existau încă afecţiuni care îi puteau pune viaţa în pericol. Alex se lupta cu boala prin intermediul aceloraşi transfuzii de sânge lunare, în aşteptarea transplantului, iar Robert avea nevoie de controale periodice la Genova, toate acestea fiind o nesfârşită sursă de cheltuieli pentru greu încercata familie Gherman.
“Încă nu ştim dacă e cazul unei operaţii la picior”, ne-a spus mama fraţilor Gherman despre situaţia lui Robert, în septembrie anul trecut. “Medicii italieni ne-au zis să mai aşteptăm, să vedem cum evoluează lucrurile. Dar noi sperăm să nu fie nevoie şi lucrurile să nu fie aşa de grave”, a adăugat ea. Următoarea provocare pentru familia ei e adunarea banilor necesari pentru deplasarea în Italia, dar şi realizarea dosarului medical pentru clinica unde Alex va trebui la rândul lui să facă transplantul de celule stem. Pe lângă asta, cei doi fraţi au nevoie de bani şi pentru medicamentele şi tratamentele necesare. Lupta lor pare interminabilă, dar ajutorul nostru sporeşte şansele fraţilor Gherman la viaţa normală pe care o visează.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul gherman și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!