Avea doar patru luni când am aflat povestea Teodorei şi părinţii ne-au rugat să o includem în Campania ”Ajută copiii!”, fiindcă altă şansă să strângă bani pentru a ajunge la o clinică din SUA, unde se puteau face intervenţii de o asemenea complexitate, nu aveau.

UPDATE: 4 aprilie 2018

A cincea operație pentru Teodora. Fetița suferă de nev congenital gigant din prima zi de viață și a fost operată în America. Teodora Şerbănescu, micuţa cu ochii de culoarea cerului, se pregăteşte pentru o nouă intervenţie chirurgicală. Şi cum costul acesteia se ridică la nu mai puţin de 23.000 de euro plus biletele de avion, lansăm încă un strigăt de ajutor pentru copila de 4 anişori care suferă de nev congenital gigant încă din prima zi de viaţă.

Mai multe detalii despre Teo puteti citi AICI


După un an, în vara lui 2015, au strâns banii şi au plecat. În primă fază, medicii americani au reuşit să-i cureţe o bună parte din ”aluniţa” gigant care îi acoperea o suprafaţă întinsă din cap şi trup. Minunăţia blondă a devenit un copil frumos, în ciuda cicatricilor rămase. Acum, Teo va trebui să se reîntoarcă acolo pentru o nouă serie de operaţii, care implică şi un transplant de piele. Nu e vorba de o problemă pur estetică, ci există pericolul ca boala să se agraveze. Dar pentru cele 4-5 proceduri medicale ce vor urma, va fi nevoie de o sumă totală de câteva zeci de mii de dolari.

Brăţara Speranţei pentru Teodora

De cum s-au întors din America, mămica şi tăticul ei (părinţi a patru fetiţe superbe) au început să caute soluţii pentru a strânge impresionanta sumă. “Eu fac bijuterii handmade. Le dau în schimbul unor donaţii sau le vând pe Facebook. Trecem printr-o perioadă mai grea, eu cu sănătatea şi sufleteşte, dar mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de noi toţi! Fac tot ce îmi stă în putinţă ca să o fac bine pe Teodora noastră şi cu scopul acesta am început proiectul “Brăţara Speranţei pentru Teodora”. Lucrez bijuteriile din pietre semipreţioase, apoi le vând, pentru a strânge bani. Cititorii ziarului Libertatea ne-au ajutat şi când am plecat prima oară în America. Acum îi rog să-mi cumpere bijuteriile pentru că suntem nevoiţi să continuăm”, ne-a spus Georgiana Şerbănescu, mama Teodorei.

Fetiţa e un îngeraş care a suferit mult şi mai are de luptat pentru viata ei. Creşte însă frumos, alături de surioarele ei, într-o casă plină de iubire. Se joacă cu păpuşile, cu piesele lego şi pictează pe furiş pereţii casei. E un copil foarte vesel si inteligent.

Au nevoie de încă 30.000 de euro

Zilele trecute, mama Teodorei a primit de la clinica din Chicago un mail cu ceea ce va urma pentru fetiţă. Mai sunt, într-adevăr, câteva operaţii de făcut. Până acum se vorbise de patru, însă doctorul Bauer a scris că se vor duce cu aceste intervenţii chirurgicale până la vârsta de 6 ani a Teodorei. ”Acum se începe reconstrucţia urechii, în partea din spate, lobul urechii şi se mai excizează din nevii de pe corp. Până la 6 ani se face reconstrucţia urechii în totalitate şi se repară şi cicatricele de pe obraz şi de pe piept”, ne-a spus mămica despre paşii pe care îi vor avea de urmat.

Pentru următoarea plecare şi intervenţie vor avea nevoie de circa 30.000 de dolari. Nu vor reuşi să strângă aceşti bani fără ajutorul nostru. Fie că daţi un sms de 2 euro (9 lei!), fie că depuneţi o sumă în contul Fundaţiei Ringier pentru Teodora, şansele ca micuţa să ajungă peste 2-3 luni la clinica din America pot deveni certitudine. Gândul urât că boala netratată se va transforma într-un cancer al pielii va rămâne doar o amintire, iar noi vă vom putea din nou mulţumi că aţi salvat-o pe Teodora!

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul teo și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!