Nașterea prematură a doi frați gemeni le-a cauzat probleme grave de sănătate. Puși la cea mai grea încercare a vieții lor!

Lui Darius și Daria Cocea, nașterea prematură le-a cauzat probleme grave de sănătate! Șocul care a lovit-o pe mămică atunci când a aflat că poartă în pântece doi bebeluși în loc de unu, așa cum se aștepta de fapt, a fost floare la ureche în comparație cu ceea ce avea să urmeze.

La 27 de săptămâni i s-a declanșat travaliul și a fost nevoită să nască. A adus pe lume o fetiță și un băiețel care timp de aproximativ 10 minute nu au putut respira. Iar acesta a fost doar începutul.

Cum a început povestea lui Darius și Daria Cocea

Începutul unei povești, plină de mistere, ale căror răspunsuri nu au reușit să le găsească nici în ziua de astăzi. Soții Cocea din Ploiești au așteptat cu nerăbdare nașterea celor doi copii gemeni. Un băiețel și o fetiță. Pe toată durata sarcinii, Ingrid și-a făcut toate analizele și toate testele posibile și totul era perfect. Însă când sarcina a ajuns la 27 de săptămâni au apărut sângerări. Două zile mai târziu, femeia aducea pe lume primii moștenitori ai familiei, pe Darius Gabriel și Daria Mihaela Cocea.

Darius si Daria Cocea

Însă, din nefericire, timp de aproximativ 10 minute bebelușii nu au putut respira, ceea ce a dus la moarte unor neuroni și celule nervoase. Au fost intubați și duși în secția de Terapie Intensivă unde au stat trei luni. În toată această perioadă, fetița a făcut un stop cardiac, iar băiețelul a rămas înțepenit câteva zile bune.

Momentul adevărului: diagnosticul

După ce s-au extrenat, micuțul a stat cu picioarele în gips o lună de zile, însă fără nici un rezultat. Problema era că atunci când își ridica piciorușele la fățucă, așa cum fac toți bebelușii, nu mai putea reveni în poziția normală. Când au împlinit șase luni, părinții au realizat că cei doi micuți nu se dezvoltă la fel ca ceilalți copii și au decis să înceapă investigațiile.

Darius si Daria Cocea

La opt luni Daria a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică, iar Darius era bănuit că suferă de parapareză flască. Însă nu era așa. Disperați, părinții au plecat cu copiii atât în Ucraina, cât și în Israel în speranța depistării diagnosticului corect. Totul fără nici un rezultat. După nu mai puțin de trei RMN- uri pe coloană și unul la cap, medicii au ridicat din umeri neștiind să spună de ce boală suferă micuțul Darius.

Ce au nevoie gemenii Darius și Daria Cocea

Darius și Daria Cocea

 

Viața familiei Cocea este una extrem de agitată în momentul de față. Și asta pentru că cei doi copii au nevoie zilnic de ședințe de kinetoterapie, ergoterapie, dar și de terapia Nirvana – stimulare cu imagini. Și pentru a fi siguri că fac absolut tot ceea ce este nevoie pentru cei doi micuți, părinții își duc copiii de trei ori pe an și la un centru de terapie din Sibiu, dar și la o clinică din Ucraina. Toate acestea costă enorm, 1.000 de euro pe lună pentru fiecare copil, dar rezultatele pe care le au asupra acestora îi fac pe părinți să lupte din răsputeri pentru a le oferi micuților o șansă la o viață cât mai normală.

Cum poți ajuta

Orcine dorește să le întindă o mână de ajutor o pot face donând orice sumă în contul RO50BUCU1181110000677RON, deschis la Alpha Bank pe numele Cocea Ingrid Mirabela.

Pe lângă toate celelalte probleme cu care se confruntă, micuța Daria are și un retard psihic, iar lui Darius îi lipsesc aproape toți mușchii de la picioare, motiv pentru care, cel mai probabil, acesta nu va putea merge niciodată. Ajunși la un an și 11 luni, cei doi copii se pot deplasa doar de-a bușilea.

Orice sumă va fi binevenită pentru ajutorarea gemenilor. Puteti dona 2 euro printr-un SMS la 8828, cu textul “Darius”.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Darius și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!