Viața frumoasă și liniștită a unei copile de nouă ani a luat o întorsătură dramatică în urmă cu trei luni când, aflată la un spital cu sora ei care trebuia să-și facă niște analize, a primit o cumplită veste, pe care nimeni nu ar vrea să o audă vreodată. O boală gravă pusese stăpânire pe trupul ei firav și, dacă nu ar fi fost depistată atunci, șansele de supraviețuire erau aproape inexistente.

UPDATE: Avem vesti bune de la Miruna insa are in continuare de ajutorul vostru: Dragostea de soră: ”Vreau să aibă o copilărie fericită, așa cum merită de fapt!”

 

În familia Mirunei Mertoiu, viața curgea lin și totul era perfect. Părinții, mândri de cele două fiice ale lor, le-au înconjurat mereu cu multă iubire, le-au ocrotit și au încercat să le ofere tot ce și-au dorit. Cu toate că între micuța Miruna, în vârstă de nouă ani, și sora ei, Bianca, este o diferență de zece ani, fetele s-au înțeles minunat întotdeauna. ”Bibi”, așa cum este alintată fata cea mare, a avut grijă mereu de mezina familiei și a luat-o cu ea peste tot. Așa se face că, în urmă cu trei luni, când a mers la spitalul din Turnu Măgurele, orașul lor natal, pentru a face câteva analize, aceasta a luat-o cu ea și pe surioara mai mică. Însă doar ca să o însoțească, și nu pentru altceva. Ajunse acolo, cadrele medicale au început să le întrebe dacă Miruna suferă de ceva.

”M-au întrebat dacă e bolnavă și le-am spus că nu, din câte știu eu. Au insistat să-i facă un rând de analize, iar rezultatul i-a îngrozit pe medici. Miruna avea hemoglobina 2,90, adică extrem de mică. Au suspectat-o de leucemie și i-au repetat analizele de două ori. Din păcate însă, rezultatele au fost aceleași”, își amintește Bianca.

Au trimis-o de urgență la București, la Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie, unde au aflat că fetița suferă de aplazie medulară și are nevoie de transplant de măduvă. Pentru că doctorii de aici au fost sceptici și nu i-au dat copilei prea multe șanse, mama micuței a cerut ca fiica ei să fie mutată la Institutul Clinic Fundeni. S-au putut externa din Spitalul Marie Curie doar după ce femeia a semnat că-și ia copilul pe proprie răspundere.

Internată într-o zonă sterilă

La scurt timp după ce s-au internat la Fundeni, din cauza stării de sănătate extrem de fragilă a fetiței, medicii au decis ca Miruna să stea internată, alături de mămica ei, care nu s-a dezlipit nici o clipă de patul fiicei, într-o zonă sterilă. Adică într-un salon în care au acces doar medicii și asistentele. Micuța face tratament și are nevoie, zilnic, de transfuzii de sânge cu grupa A2 negativ – cea mai rară grupă de sânge – fără de care nu ar putea supraviețui. Imediat după ce a fost diagnosticată și au aflat că mezina are nevoie de transplant medular, toți membrii familiei și-au făcut analize pentru a afla dacă pot fi donatori. Dintre toți, doar sora cea mare a ieșit compatibilă, însă doar în proporție de 50%. Încercând totuși să găsească pe cineva cu compatibilitate mai mare, familia a aflat că, din totalul celor două milioane de donatori din întreaga lume, nici unul nu este compatibil cu copila de nouă anișori. ”Pentru că altă soluție nu prea există, d-na doctor mi-a spus să repet analizele, iar în cazul în care ies la fel ca prima dată, cu compatibilitate de peste 50%, cu siguranță că eu voi fi donatorul. Îmi doresc din suflet să o pot ajuta pe surioara mea, să ieșim cu bine din toată povestea asta și să ne întoarcem acasă, la viețile noastre frumoase și liniștite”, ne-a spus Bianca.

Cum boala a intrat brusc în viața ei, ruinându-i visurile și planurile, tot așa, cu ajutorul nostru, Miruna ar putea uita de această grea încercare. Pe lângă bănuții care trebuie strânși pentru transplanul medular fără de care șansele Mirunei sunt inexistente, copila are nevoie, zilnic, de transfuzii. Și cum sângele lipsește, familia micuței face un apel disperat către noi. Dacă vreți să o ajutați, mergeți la orice centru de transfuzii sanguine și specificați că donati sânge pentru Miruna Mertoiu, internată în secția de transplant medular pediatric, la Institutul Clinic Fundeni.

Cum poţi ajuta

Trimite și tu un sms cu textul Miruna la  8828 și Donează 2 euro*

Donează în conturile Fundaţiei Ringier

RO 29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – LEI
RO 02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EURO , deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul miruna și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!